dilluns, 13 d’octubre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE 3.712 CUIDADORS FAMILIARS DE PERSONES DEPENDENTS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA HAN PERDUT LES SEVES COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL PER LES RETALLADES DEL PP



El diputat del PSC per Tarragona al Congrés, Francesc Vallès, ha denunciat avui que el nombre d’altes de cuidadors no professionals de persones dependents a la Seguretat Social a la demarcació de Tarragona ha davallat en 3.712 persones des que governa el PP.

Segons les dades oficials del mateix Govern l’evolució de cuidadors no professionals de persones dependents afiliats a la Seguretat Social a les comarques tarragonines va passar de 4.065 persones l’any 2011 a tan sols 353 el juliol d’enguany. En aquest sentit, Vallès ha denunciat que el PP ha executat “un autèntic desmantellament de la llei de dependència” davant del qual ha reiterat el compromís dels socialistes per “salvar la llei i garantir els drets de les persones en situació de dependència.”

Aquesta retallada practicada pel Govern del PP en matèria de dependència es demostra de manera contundent en la disminució dels pressupostos destinats a la llei i a les prestacions per als beneficiaris. Així, en aquests moments més de 177.000 dependents amb dret reconegut estan desatesos, mentre que unes altres 314.000 persones amb grau I reconegut es veuen perjudicats pels retards sine die en el calendari d’aplicació de la llei.

En relació a aquesta qüestió, Francesc Vallès ha afirmat que “amb l’excusa de la crisis estem assistint a un perillós canvi de model que demostra que el PP i el Govern de Rajoy menystenen als més vulnerables. L’executiu popular ha desatès a les persones en situació de dependència reduint dràsticament les aportacions del Govern per finançar la llei i retallant serveis i prestacions.”


“Es necessari –ha afirmat Vallès- garantir de manera efectiva el dret de les persones en situació de dependència. Retallar també en dependència és un absurd ja que el desenvolupament de la llei també suposaria la creació de nous llocs de treball i la generació de nova ocupació.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada