divendres, 10 d’octubre del 2014

EL PARLAMENT ENCOMANA AL GOVERN DE LA GENERALITAT TREBALLAR PER SOLUCIONAR EL PROBLEMA DE L’ESCOLA DE MÚSICA DE CAMBRILS




Xavier Sabaté ha defensat una proposta de resolució a la comissió d’ensenyament i universitats que demanava que el Govern assegurés la viabilitat de l’escola de música de Cambrils. Una proposta de resolució d’ICV anava en el mateix sentit i al final tant el PSC com ICV han acceptat un redactat d’ERC que ara no era tan taxatiu però que demana al Govern i a l’Ajuntament de Cambrils que busquin una solució. El text aprovat és el següent:

“El Parlament de Catalunya encomana al Govern treballar amb l’Ajuntament de Cambrils per tal de poder mantenir oberta l’escola municipal de música de Cambrils i amb els representants dels ens locals a la comissió mixta per a trobar una solució al sosteniment de les escoles de música atenent a la importància del servei educatiu i cultural i la democratització de l’accés als ensenyaments musicals que representen.”

CiU ha votat en contra (8 vots). A favor han votat PSC, ERC i ICV (8 vots també) i el PP s’ha abstingut (3 vots). Per desfer l’empat s’ha hagut de recórrer al vot ponderat (sumar la representació real de cada grup), amb la qual cosa la resolució ha estat aprovada per 53-50.

Xavier Sabaté ha remarcat en la seva defensa la importància al Camp de Tarragona de l’escola de música de Cambrils, la seva tradició, i la qualitat dels ensenyaments musicals a la vila de Cambrils.

“No pot ser que hi hagi gent que quedi al marge dels ensenyaments musicals per falta de recursos. El principal patrimoni que té un país és la seva gent i el talent dels seus ciutadans. Costa molt posar en marxa un centre de creació de talent com una escola de música, costa molt poc perdre’l.”

“No poder accedir a serveis bàsics o a estudiar sí que suposa una gran dependència per als catalans i les catalanes, és la pitjor dependència que impedeix progressar socialment i personalment a una persona.”

“El text aprovat el valorem molt especialment perquè no parla de culpes de ningú, ni de recursos de cap administració en concret sinó que encomana al Govern del país que s’esforci en buscar solucions, quelcom que no està fent darrerament, en definitiva, que el Govern treballi més i no amagui la seva incompetència en banderes o eslògans.”


“Però el text també cita la democratització de l’accés a l’ensenyament i mai millor usada l’expressió. O tots els catalans i catalanes tenen possibilitat d’accedir a l’ensenyament o no estem construint un país amb igualtat d’oportunitats per a tothom”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada