diumenge, 24 de novembre del 2013

XAVIER SABATÉ: “CIU I ERC PASSEN DE LA SANITAT PÚBLICA A LES COMARQUES TARRAGONINES”



Un relleu inconvenient

Segons ha denunciat aquest diumenge el diputat socialista Xavier Sabaté, “a les ja nombroses accions que duu a terme el Govern de la Generalitat amb el suport d’ERC en matèria de sanitat, contràries a l’interès general, s’hi suma ara la divisió i separació entre l’ICS i GIPPS, l'altra empresa pública sanitària del Camp de Tarragona que després de desprendre's del CAP Muralles i l'atenció continuada encara té menys sentit que la seva direcció torni a separar-se de l'ICS.”

El diputat tarragoní ha destacat que, a més, l’únic equipament que administra GIPPS - el sociosanitari Francolí - és imprescindible que estigui gestionat de forma coordinada amb l'Hospital Joan XXIII per un millor servei als ciutadans usuaris potencials d'ambdós cents i per optimitzar recursos.

”Per això no entenem aquest cessament-dimissió del gerent comú que perjudicarà l'atenció sociosanitària dels tarragonins i tarragonines.”

El PSC considera, per altra banda, que l'Ajuntament de Tarragona hauria de tenir presència en el Consell d'Administració de GIPPS mentre s'inicia el procés cap a la integració del sociosanitari Francolí a l'ICS.


La integració de la salut mental a pas de formiga al Camp de Tarragona

Per altra banda, el grup parlamentari del PSC ha rebut resposta del Govern sobre la integració de la salut mental del Camp de Tarragona en el sistema sanitari general. “Considerem la resposta molt insatisfactòria. Se'ns anuncia una raquítica acció consistent en la integració només dels ingressos d'infants amb problemes mentals aguts. Esperàvem una acció més decidida i de més abast. Per això anunciem accions parlamentàries en les quals proposaren terminis concrets per una integració real i progressiva dels malalts mentals aguts al sistema sanitari general.”


El municipi de Cambrils, maltractat sanitària ment pel Govern de la Generalitat

”No entenem tampoc com l'Hospital lleuger de Cambrils roman sense quiròfans i que el CAP de Vilafortuny roman en l'oblit. L'ajuntament de Cambrils va avançar els diners dels quiròfans i va cedir els terrenys per al CAP de Vilafortuny. Després de tres anys de govern de CIU és incomprensible la marginació de Cambrils de l'acció del govern català.”


Defensa de l' interès públic

Tant el cas del GIPPS com el de la salut mental com el de l'hospital lleuger de Cambrils demostren, segons el PSC, el poc que importa a CIU la sanitat pública i de com és més sensible a determinats grups de pressió que tenen altres interessos que no coincideixen amb l’interès públic.


”Tampoc no entenem el silenci - també en aquest tema - d'ERC, l'altre partit que dóna suport al Govern de CIU i l'invitem a pronunciar-se i sumar-se a favor d'una política sanitària inequívocament al servei dels ciutadans que asseguri en primer lloc l’interès públic en primer lloc”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada