dilluns, 11 de novembre del 2013

RAMON FERRÉ: “COM? REUS ESTÀ AL BAIX PENEDÈS?”



“El primer que ha de fer un Govern que mereixi aquest nom és ser capaç de presentar uns pressupostos presentables, que s’entenguin, amb inversions reals i amb partides que es corresponguin amb els territoris on estan assignades”, així ho ha exigit avui el portaveu socialista al Consell Comarcal del Baix Penedès i a l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré, que ha denunciat “el desgavell absolutament insuperable que representen aquests pressupostos a nivell de la comarca del Baix Penedès. Des de que Artur Mas és president de la Generalitat les inversions a la comarca han davallat un 25%.”

Segons ha remarcat el portaveu socialista, en l’annex d’inversions al Baix Penedès del mateix Departament d’Economia trobem una partida de 385.091 euros destinada a operacions de millora al parc de conservació.... de Reus. “Com? És que Reus està al Baix Penedès? Suposem que se’n dirà que la seu del parc de conservació de carreteres està a Reus i que les inversions en qüestió parcial o totalment poden beneficiar a la comarca però seria interessant que algú expliqués en què consistiran si és que realment beneficien al Baix Penedès.”      

En segon lloc, Ramon Ferré ha destacat que la principal partida dels pressupostos a la comarca són els 11,7 milions d’euros que es destinen al condicionament de la C-51 i una altra de 75.000 euros per pagar les expropiacions. “Doncs bé, com per art de màgia trobem aquestes dues partides idèntiques, al cèntim d’euro, a les inversions territorials de l’Alt Camp, o sigui que computen doble. Hores d’ara (quasi una setmana després de ser presentats oficialment) ni el delegat del Govern, ni els diputats de CiU per Tarragona, ni cap portaveu governamental ha estat capaç d’explicar a la ciutadania si estem davant d’un error garrafal o bé la inversió a la C-51 és el doble de la que se’ns va anunciar inicialment. I subratllo, quasi una setmana després!”

El PSC considera molt greu aquest fet perquè en cas d’estar les partides de la C-51 i de les expropiacions duplicades als pressupostos la inversió real de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona tornaria a davallar fins als 35 milions d’euros, el que ens situaria, proporcionalment, a la cua del país en matèria d’inversions directes.

En darrer terme, Ramón Ferré ha recordat que en la presentació que la Delegació del Govern a Tarragona va fer d’aquests pressupostos es va anunciar que una de les inversions més importants era la que feia referència a l’IES La Talaia de Segur de Cafalell. “Doncs bé, en l’annex de les inversions reals al Baix Penedès no hem trobat cap partida per a aquesta escola per enlloc... encara que potser l’hauríem d’anar a buscar a les inversions del Baix Camp” ha ironitzat el portaveu socialista.


“Els ciutadans del Baix Penedès no ens mereixem aquesta burla i aquesta presa de pèl del Govern de CiU. Ara mateix se’ns presenten uns pressupostos on s’anuncien inversions que no hi figuren, consten altres que corresponen a altres comarques, i trobem d’altres desdoblades com per art de màgia a dues comarques diferents. Una mica de rigor i de seriositat, senyors de CiU! Si us plau!”, ha conclòs Ferré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada