dimecres, 20 de novembre del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE 2.031 TARRAGONINS ESTAN EN LLISTA D’ESPERA PER ACCEDIR A UNA PLAÇA DE RESIDÈNCIA PÚBLICA PER A LA GENT GRAN



“Mentre ens passem el dia parlant de referèndums i del “xoc de trens” els serveis i prestacions socials del nostre Estat del benestar continuen en caiguda lliure com a conseqüència de la crisi i de les retallades conjuntes dels Governs de CiU i PP, que en això és compenetren i sincronitzen a la perfecció”, així ho ha denunciat aquest dimecres Núria Segú, diputada socialista al Parlament per Tarragona.

“Així, segons les dades de la mateixa Generalitat, a principis d’aquest mes de novembre 2.031 persones estan en llista d’espera a la demarcació de Tarragona per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran, una xifra que no ha fet res més que augmentar des de que Artur Mas és president de la Generalitat.”

En el conjunt del país el nombre de persones que esperen que se’ls assigni una plaça de residència pública o concertada s’eleva per sobre dels 17.500 ciutadans.

“És una vergonya que les retallades caiguin, com sempre, sobre els col·lectius més dèbils de la societat mentre el Govern es dedica a pontificar sobre els sexe dels àngels. Quina alternativa es dóna a les famílies d’aquestes persones? Optar a una plaça privada, amb uns preus que en molts casos estan a l’entorn dels 2.000 euros mensuals? Qui s’ho pot permetre en plena crisi? És que aquestes persones no són catalans?”


1.800 persones mortes mentre esperaven una ajuda
  
D’altra banda, segons càlculs del grup socialista, unes 1.800 persones han mort a la demarcació de Tarragona en els darrers anys mentre estaven a l’espera de rebre una ajuda en concepte de llei de dependència.

“Per desgràcia, en el cas de la llei de dependència els potencials beneficiaris no poden esperar. Necessiten l’ajuda ja i ara, i amb urgència. Dilatar l’execució dels serveis i prestacions de la llei i demorar-ne l’aplicació, com fan CiU i PP, la converteixen en paper mullat i són una burla a les necessitats reals dels ciutadans.”

En aquest sentit, només cal recordar que en els pressupostos generals de l’Estat per al 2014 del Govern del PP la despesa en matèria de dependència pateix una nova i brutal retallada del 36% en relació a les dades d’enguany.


En relació a aquesta qüestió, Núria Segú ha reafirmat el compromís del PSC de treballar sense descans “per exigir tant al Govern de la Generalitat com al Govern de l’Estat que garanteixin un model d’atenció a les persones amb dependència que atorgui la seguretat en l’exercici dels drets que tenen garantits per llei. Ni més, ni menys. No farem ni un pas enrera en aquesta exigència d’un mínim de dignitat per a la gent gran d’aquest país.”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada