dimecres, 13 de novembre del 2013

NÚRIA SEGÚ: “LA INVERSIÓ DE LA GENERALITAT A LA CONCA DE BARBERÀ ÉS LA MÉS BAIXA DE CATALUNYA I LA MÉS BAIXA DE LA HISTÒRIA”



“El que ha fet el Govern d’Artur Mas és un insult per als habitants de la Conca de Barberà. Estem davant d’uns pressupostos grotescos que menystenen una comarca, que no deu formar part de Catalunya en l’univers mental de CiU i ERC. Mai, i subratllo el mai, una comarca catalana havia registrat un nivell inversor tan misèrrim des de que vivim en democràcia. La Conca de Barberà no tal sols és la comarca que surt més malparada del total de 41 comarques de Catalunya, sinó que també és que és la comarca que registra la inversió més baixa de tota la història recent del nostre país”, així de contundent s’ha manifestat la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, a l’hora de valorar les inversions dels pressupostos de la Generalitat per al 2014 a la comarca de la Conca de Barberà.

Núria Segú ha explicat que els darrers pressupostos del Govern del president Montilla van destinar 9.868.101 euros a la Conca de Barberà. Amb CiU, la inversió a la Conca ja va davallar a menys de mig milió d’euros en els pressupostos de 2012 “però és que ara, per una comarca de 22.000 habitants, ens presenten una inversió total de 25.000 euros! O el que és el mateix, en quatre anys hem passat d’una inversió per càpita de 467 euros per cada habitant de la Conca (amb el Govern de progrés) a tan sols... 1 euro per càpita (amb el Govern de CiU i ERC).”


Emplaçament a ERC 
  
Malgrat tot, la diputada socialista ha subratllat que “encara tenim l’esperança de què aquest autèntic despropòsit no tiri endavant” ja que la seva aprovació depèn del vots al Parlament dels diputats d’ERC.

“I què deien els diputats d’ERC dels pressupostos de 2012? Literalment, el següent: “no podem votar uns pressupostos en els que la comarca de la Conca de Barberà és la més perjudicada perquè només rep 21 euros per càpita d’inversió, és a dir, més del 90% per sota de la mitjana de Catalunya.”

“Per tant, –ha afegit Segú- si no podien votar uns pressupostos com aquells no diguem uns (els actuals) que tan sols inverteixen un 1 euro per càpita. Suposo que els dirigents d’ERC apel·laran al referèndum o al viatge a Ítaca per aprovar qualsevol cosa que vingui de CiU, però com deia el president Macià abans que els interessos de Catalunya hi ha els interessos dels catalans, de tots i cadascun d’ells. Senyors diputats d’ERC, senyor Andreu que és també alcalde de Montblanc: no poden votar uns comptes que menyspreen les necessitats reals de la gent de la Conca. Fer-ho seria una burla a la intel·ligència i un menyspreu addicional que la ciutadania de la comarca no és mereix”, ha conclòs la diputada vallenca.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada