dijous, 7 de novembre del 2013

SANDRA RAMOS: “AMB CIU AL GOVERN LES INVERSIONS DELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT A LA CIUTAT DE TARRAGONA HAN DAVALLAT UN 95%”



La portaveu de l’agrupació socialista de Tarragona, Sandra Ramos, ha denunciat avui “la brutal davallada de les inversions de la Generalitat a la ciutat de Tarragona amb CiU al Govern de la Generalitat. Les dades objectives són inequívoques i estan a la web mateixa del Departament d’Economia: en els darrers pressupostos del Govern de progrés del president Montilla les inversions directes a la ciutat van ascendir als 51,1 milions d’euros. Doncs bé, en els pressupostos “del Govern dels millors” d’Artur Mas de 2012 la inversió a la ciutat va davallar a tan sols 3,6 milions d’euros. Una xifra insultant per a una ciutat de més de 140.000 habitants, que ara encara ha baixat més fins als 2,4 milions d’euros en els pressupostos de 2014. És a dir, en quatre anys les inversions s’hauran enfonsat en un 95%.”

Segons ha subratllat la portaveu socialista, les inversions de la Generalitat a Tarragona són molt inferiors a les d’altres ciutats amb un pes demogràfic i territorial similar, com Lleida o Girona, i fins i tot molt inferiors a d’altres municipis propers però amb un total de població molt inferior, com Vila-seca “on per segona vegada consecutiva amb CiU trobem un volum inversor que dobla al de Tarragona. Que consti que no tenim cap paraula de menysteniment en relació a les inversions a Vila-seca, ans al contrari, l’únic que diem és que Tarragona també mereix constar al mapa mental de les inversions del Govern d’Artur Mas.”

“Els socialistes afirmem que els tarragonins no ens mereixem aquest menyspreu permanent de CiU i dels seus socis parlamentaris (ahir el PP i avui ERC). Pel seu volum de població, pel dinamisme de la seva societat civil i dels seus emprenedors, per les necessitats dels tarragonins més afectats per la crisi econòmica i pel pes específic i inequívoc de la ciutat, no només a la província sinó al conjunt de Catalunya, Tarragona és mereix molt més que aquesta inversió ridícula del Govern de CiU.”

En aquest sentit, el PSC de Tarragona ha denunciat que en aquests pressupostos per al 2014 no hi ha inversions a Tarragona ni en matèria d’equipaments educatius, ni en l’àmbit de la logística, els serveis socials, de la justícia, de la millora de la xarxa viària i dels accessos a la ciutat, del sanejament de l’aigua, del sector sociosanitari, ni en matèria mediambiental, etc. “Són uns pressupostos que passen de llarg de Tarragona.”


CiU i ERC

En relació a les declaracions del delegat del Govern, Quim Nin, intentant justificar aquesta desinversió, la portaveu socialista ha emplaçat als dirigents de CiU “a deixar d’una vegada de sacsejar el tripartit i Espanya com a excusa de la seva pròpia incompetència. Ja cansa aquesta actitud de manca de responsabilitat sobre la pròpia acció de Govern. El brutal desequilibri inversor del Govern de CiU en els pressupostos de la Generalitat és també culpa del tripartit i d’Espanya? Ja n’hi ha prou d’excuses lamentables que tan sols suggereixen un somriure de condescendència!”

Sandra Ramos ha recordat que quan la inversió del Govern a Tarragona era de 51 milions d’euros i al Camp de Tarragona de 152 milions d’euros, CiU va convocar una roda de premsa per dir que “els pressupostos condemnem a Tarragona a ser una de les zones més castigades pel tripartit, segons paraules literals d’Oriol Pujol. Com? 51 milions d’euros són “un càstig” i ara 2,4 són una inversió digna i justa per Tarragona? Perquè el senyor Oriol Pujol i els diputats tarragonins de CiU per Tarragona qualificaven aquells pressupostos de “vergonya” i resten muts ara? Ens enganyaven llavors o ho fan ara? Una mica de coherència, si us plau.”


Finalment, la portaveu socialista també ha recordat que en els darrers pressupostos del Govern Mas els diputats d’ERC per Tarragona van denunciar el desequilibri territorial que suposaven i la manca d’inversions a Tarragona. “Seria incomprensible, companys d’ERC, que quan la inversió era de 3,6 milions d’euros i vosaltres mateixos denunciàveu aquest despropòsit votéssiu en contra dels pressupostos i ara, amb una inversió encara més inferior i més insultant per Tarragona, votéssiu a favor. Seria realment incomprensible i impossible de justificar”, ha subratllat la portaveu dels socialistes tarragonins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada