dimarts, 19 de febrer del 2013

XAVIER SABATÉ PROPOSA QUE EL GOVERN ADOPTI MESURES PERQUÈ EL CAMP DE TARRAGONA DEIXI DE SER LA SEGONA REGIÓ POLICIAL AMB MÉS DELICTES I FALTES PENALS DE CATALUNYA




El diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, ha denunciat aquest dimarts que el Camp de Tarragona és la segona regió policial amb més delictes i faltes penals de Catalunya, tan sols per darrere de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Davant d’aquesta tessitura, el diputat tarragoní ha entrat al registre del Parlament una sèrie de preguntes al Govern a fi i efecte de conèixer quines mesures pensa emprendre la Generalitat per corregir aquest major registre de delictes i faltes penals a les comarques tarragonines.

“Volem conèixer a què atribueix el Govern que a la Regió Policial del Camp de Tarragona els delictes i les falten siguin de 80 per cada 1.000 habitants, duplicant així els paràmetres d’altres regions policials. Per què hi ha aquestes diferències?”

Així mateix, Xavier Sabaté pregunta al Govern “a què atribueix l’augment del 0,92% dels delictes i faltes registrat a la Regió Policial del Camp de Tarragona durant el passat 2012. Quines mesures pensa emprendre el Govern per rectificar aquesta situació durant aquest 2013?”

Segons el diputat socialista, “el Govern té l’obligació de garantir els màxims paràmetres de seguretat als ciutadans. Els socialistes creiem que cal una actuació ferma de la Generalitat per tal de restablir uns nivell de seguretat adequats a tot el territori i homogenis a totes les comarques.”

“En aquest sentit, ja anuncio que presentaré al Parlament una proposta de resolució per instar al Govern a presentar un estudi sobre les causes dels augments de delictes a Catalunya i les solucions per reduir-los. En aquest estudi, que s’hauria d’elaborar en un termini màxim de sis mesos, hauran de constar les mesures i els mitjans de què es dotarà l’actuació, la coordinació amb la resta d’administracions, l’increment d’efectius personals i materials necessaris, així com d’altres elements que el Govern pugui aportar”, ha conclòs Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada