dijous, 14 de febrer del 2013

RAJOY, EL “SÈNECA” PEMANIÀ DE DRETES



Recapitulem breument. En aquest primer any de Govern del PP s’han destruït 850.000 llocs de treball, hi ha 700.000 ciutadans més a l’atur, quasi dos milions de famílies tenen a tots els seus membres –a tots- sense feina i tenim un estratosfèric 55% d’atur juvenil. I què se li acut dir al senyor Mariano Rajoy en plena sessió parlamentària a l’hora d’avaluar aquesta realitat? El següent: “la reforma laboral está funcionando muy bien”, una conclusió rubricada pel ministre De Guindos qui va arribar a afirmar literalment: “existen datos que confirman que vamos por el buen camino”. No ens diu quins d’aquest “datos” conviden a l’optimisme tenint en compte que només durant aquest passat mes de gener 263.000 ciutadans s’han sumat a les llistes de l’atur. Sembla que Rajoy i els ministres del PP han optat per diluir la realitat per la via del llenguatge.



La veritat és que es tracta, objectivament, del balanç més desastrós per part d’un Govern en el primer any de legislatura d’ençà la recuperació de la democràcia. Per si no hi hagués prou, a Rajoy i al PP li ha explotat ara a la cara l’escàndol de corrupció relacionat amb la trama Bàrcenas-Gürtel. Ningú amb un mínim sentit comú pot entendre, arribats a aquesta alçada del vodevil, com és possible que Rajoy anunciï querelles judicials contra els mitjans de comunicació i no es querelli contra Bàrcenas que durant 20 anys ha estat el responsable de les finances del PP i que ha confeccionat personalment un registre d’ingressos i sous addicionals de dirigents del PP. Un Bàrcenas que mentre ha estat el tresorer del PP ha acumulat 22 milions d’euros en diner negre a Suïssa dels quals la meitat han estat regularitzats gràcies a una amnistia fiscal (oh sorpresa!) impulsada i aprovada pel Govern del PP. Es querellarà també Rajoy contra, per exemple, el Washington Post, la BBC britànica o la revista alemanya Der Spiegel? Mitjans tots ells de referència internacional que han informat sobre les trames corruptes del PP. Es querellarà contra l’editorial del Financial Times que deixa el Govern de Rajoy de volta i mitja? Pel que sembla, l’estratègia del PP passa per negar-ho tot i afirmar que estem davant la versió actualitzada i posada el dia del que durant el franquisme es coneixia com “la conspiración judeo-masónica-rojo-separatista” de tot el món mundial contra Espanya (identificada amb els interessos de la dreta, naturalment).


Ara fa unes dècades l’escriptor monàrquic i conservador José Maria Pemán va popularitzar un personatge literari amb inclinació a la indolència intel•lectual i a les afirmacions categòriques buides de contingut. El va anomenar Sèneca. No estic segura que Mariano Rajoy hagi llegit Pemán però la veritat és que l’aplica a la perfecció. Rajoy és un Sèneca pemanià de dretes. Però si la fatuïtat del Sèneca literari ens provoca el somriure, la prepotència i la negació permanent de la realitat d’aquest Sèneca polític que disposa per endavant de tres anys de majoria absoluta per fer i desfer a voluntat genera, com a mínim, una gran inquietud fins i tot a molts d’aquells que per ingenuïtat el van votar ara fa un any perquè es van creure la mentida aquella de què el PP tenia “la formula para crear empleo”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada