dimarts, 12 de febrer del 2013

EL PP ENGANYA ALS PENSIONISTES




Recordeu allò de “pasaré la tijera por todo excepto por la educación, la sanidad y las pensiones”? (Mariano Rajoy, 10 d’octubre de 2011). Doncs no, ni això. El PP tan sols ha complert la primera part de la frase: “pasaré la tijera por todo”... també per les pensions. Aquest 2013 els 156.000 pensionistes de la província de Tarragona perdrem, de mitjana, 450 euros per la decisió del Govern del PP i de Rajoy de no revaloritzar les pensions. El conjunt de la província de Tarragona perdrà 72 milions d’euros, uns diners que haurien d’haver anat a la butxaca dels nostres avis i àvies i que no arribaran per decisió d’un Govern que, al mateix temps, ha aprovat una amnistia fiscal per als grans defraudadors. Sense comentaris.

La trampa que han utilitzat ha estat apujar el conjunt de les pensions un 1% però suspendre la revalorització que els pertoca per llei d’acord amb l’augment de la inflació real. Així, s’anuncia a bombo i plateret aquest augment de l’1% però s’obvia que la inflació real a finals de novembre de l’any passat era del 2,9% pel que, a la pràctica, els pensionistes perden un 1,9% de poder adquisitiu real. I aquesta burda trampa la tira endavant el mateix Govern que es va comprometre a “no mentir a los españoles y a llamar al pan, pan y al vino, vino.”

L’excusa per saltar-se a la torera la llei vigent en matèria de pensions és la de sempre: no hi ha diners a la caixa. No hi ha diners a la caixa per pagar el que correspon als pensionistes, el que suposaria una despesa de 2.300 milions d’euros, quan el mateix Govern del PP ha regalat 37.000 milions d’euros als bancs per “rescatar” el sector finançar. O sigui que s’ha gastat 12 vegades més en salvar els bancs que en pagar el que correspondria als pensionistes d’acord amb el que estableix la llei. Per als bancs sí que hi ha diners segons sembla...

I és que plou sobre mullat en el cas dels pensionistes. Primer la dreta (CiU-PP) va introduir l’euro per recepta, després va castigar el consum apujant l’IVA, s’ha retallat la sanitat pública, s’ha introduït el copagament farmacèutic, etc. Totes mesures lesives cap al col·lectiu de la gent gran. A més, hi ha una realitat particularment perversa i és que per culpa de la crisi molts avis i àvies es veuen obligats a ajudar econòmicament als seus fills i als seus néts amb l’import de les seves pensions. En un país amb un atur que s’acosta als sis milions de persones i amb un atur juvenil superior al 50% la pensió dels avis és l’única garantia d’un ingrés econòmic mensual assegurat per a moltes famílies. Retallar les pensions com ha fet el PP suposa també retallar els ingressos de les economies familiars ja greument sacsejades per la crisi. Una decisió del PP injusta i covarda perquè es va anunciar a finals d’any, un cop superat l’escull de la cita amb les urnes de les eleccions al Parlament. Haguessin votat al PP molts pensionistes a qui, aleshores, s’assegurava el poder adquisitiu de les seves pensions? Això és el que es devien preguntar els estrategs electorals de Rajoy i companyia.  

Malgrat tot això els socialistes volem donar un missatge d’esperança. El nostre grup parlamentari ha recorregut aquest decret tan injust del PP sobre les pensions davant del Tribunal Constitucional perquè es vulnera el dret a la revalorització de les pensions reconegut com un dret constitucional. Estem convençuts que la justícia ens donarà la raó i permetrà que els pensionistes rebin allò que els correspon i que el PP, pel que sembla, vol reservar als bancs i als grans defraudadors.

Finalment, vull emplaçar directament als diputats i dirigents del PP a Tarragona per tal que donin la cara d’una vegada i expliquin als tarragonins els efectes de la seva obra de Govern (o més bé de la seva inacció de Govern). Prou d’amagar-se. No van sortir públicament a demanar el vot dels ciutadans i dels pensionistes? Doncs que ara expliquin també públicament a aquells a qui van demanar el vot perquè han decidit retallar les pensions (enèsim compromís electoral que s’han passat per l’arc del triomf, per cert). Mentre creix l’atur, l’emprobriment del gruix de la població, es retallen drets i serveis socials bàsics i es demanen “sacrificios” durs però -ai sí!- tràgicament necessaris, els portaveus del PP tan sols convoquen rodes de premsa per parlar del nom de les universitats, dels aeroports i dels esplais i grups escoltes dels barris. És això seriós? No tenien la formula per generar ocupació i riquesa? Doncs ja van sent hora d’aplicar-la senyors de la dreta. O si no, com a mínim, no toquin allò que són drets adquirits assolits després d’una lluita històrica de molts anys. Una lluita que molts dels pensionistes actuals hem hagut de patir en carn pròpia.

Luis Rosendo
Secretari de la gent gran de la federació del PSC del Camp de Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada