dijous, 21 de febrer del 2013

EL GRUP SOCIALISTA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA ES COMPROMET A SER EL PORTAVEU DELS INTERESSOS DEL BAIX PENEDÈS A L’ENS SUPRAMUNICIPAL




El portaveu del grup socialista a la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, ha afirmat avui el compromís dels socialistes “de ser els portaveus i defensors dels interessos del Baix Penedès a la Diputació.”

Masdeu ha fet aquestes declaracions en acabar la reunió que els diputats provincials socialistes han tingut aquest dijous a l’Arboç amb alcaldes, portaveus municipals i regidors del PSC a la comarca. Una reunió que ha servit per coordinar esforços i prioritzar actuacions.  

Segons el portaveu socialista, “hem copsat de primera ma els problemes i greus inconvenients que tenen molts municipis de la comarca per donar resposta a les necessitats dels seus veïns. Una situació que s’ha vist agreujada per les retallades impulsades per CiU i PP i, molt recentment, per la reforma de les corporacions locals que vol tirar el Govern de Rajoy, una decisió que amenaça amb agreujar el problema.”

En aquest sentit, Josep Masdeu ha destacat que “el Baix Penedès és la comarca tarragonina que, proporcionalment a la població, registra un major percentatge d’atur. Com a conseqüència de l’austericidi irresponsable de CiU i PP en aquests moments l’atur a la comarca ja supera els 12.000 aturats, la xifra més alta de la història.”

A més, les retallades del Govern del PP han comportat que 28.000 jubilats del Baix Penedès hagin vist enguany reduir el poder adquisitiu de les seves pensions i que 1.500 joves de la comarca hagin vist desaparèixer l’ajuda de l’Estat pel pagament d’un lloguer.

“Els socialistes no ens resignem a aquest descens continuat del nivell de vida material de la ciutadania i creiem que la Diputació disposa d’elements per rectificar, encara que sigui només en part, aquesta tessitura. Per exemple, a través del Pla d’Acció Municipal que pot servir, i molt, a les hisendes municipals en aquests moments en què les aportacions de la resta d’institucions o es redueixen o, senzillament, no es paguen com és el cas de la Generalitat.”

Així mateix, el PSC considera que la Diputació pot millorar les inversions a la xarxa viària comarcal de la seva competència, donada la manca d’inversions dels pressupostos tant del Govern de la Generalitat com del Govern de l’Estat.

Finalment, Josep Masdeu ha volgut fer un reconeixement “a la feina abnegada que els alcaldes i regidors de la comarca fan diàriament, sobretot en els municipis petits. En aquests moments en què sembla que hi ha poderosos interessos no democràtics que intenten estigmatitzar el compromís i el treball polític fa goig veure avui reunits a l’Arboç a tants i tants regidors que dediquen el seu temps a treballar per intentar millorar la vida quotidiana dels seus convilatans. El seu compromís ens encoratja a continuar treballant”, ha afirmat el portaveu socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada