divendres, 8 de febrer del 2013

EL PP HA DE DONAR EXPLICACIONS




Malgrat que sembli el guió d’una d’aquelles pel·lícules de Berlanga sobre la corrupció de l’Espanya eterna en els temps del franquisme, tot l’afer Gürtel-Bàrcenas i la presumpta trama corrupta que afecta al PP mereix un aclariment immediat per part d’aquells que ara mateix tenen la responsabilitat de governar. Rajoy i companyia no poden continuar amagats i llançar pilotes fora sense donar resposta a preguntes molt clares: té una caixa B de finançament el PP? Hi ha hagut sobres i pagament amb diner negre a dirigents del partit? Ha regularitzat Bàrcenas part dels diners evadits a Suïssa via l’amnistia fiscal impulsada pel mateix Govern del PP? Sabia alguna cosa el mateix Mariano Rajoy? Són preguntes molt senzilles que mereixen una resposta senzilla si no hi ha res que ocultar.

Perquè la situació que estem vivint com a país no admet bromes ni incerteses. Un país que està passant per una crisi social i econòmica sense precedents, amb l’atur desbocat i amb una retallada de drets socials als ciutadans sense precedents, no pot permetre’s un Govern incapaç de generar confiança i credibilitat per culpa de la seva mateixa incompetència a l’hora de gestionar els seus comptes com a partit.

Fins i tot la premsa internacional es pregunta com és possible que Rajoy i el PP encara no s’hagin querellat contra Bàrcenas, com és possible que no s’hagi cessat la ministra Mato i com és possible que el seu marit continuï en nòmina del PP tot i les escandaloses informacions que els relacionen amb la trama corrupta Gürtel. Ningú pot entendre que Montoro continuï al capdavant del ministeri d’Hisenda després d’haver impulsat una amnistia fiscal indecent que ha tingut al mateix Bàrcenas com un dels seus beneficiaris.

De què té por Rajoy? Perquè un dia afirma que tot és fals i 48 hores després es desdiu i assegura que tot és fals “salvo alguna cosa”? Quina “cosa”? Com es pot frivolitzar d’aquesta manera en un tema tan important que afecta la credibilitat del país? I aquest home ha de continuar sent el president del Govern? Els socialistes creiem que no.

Amb quina legitimitat demanarà ara el PP als ciutadans que paguem els nostres impostos i que facin un esforç per pagar més quan s’ha impulsat una amnistia fiscal que permet, fins i tot, regularitzar diner negre procedent del món del de la corrupció?

La veritat és que els socialistes ja vàrem advertir abans de les eleccions que votar al PP era votar l’austericidi dictat des dels poders financers per especular amb el deute públic i asfixiar econòmicament a la immensa majoria de la ciutadania. Però el que sincerament no pensàvem -ni haguéssim sospitat mai- és que les trames corruptes del PP ens portarien com a país al carreró sense sortida on som ara mateix. I això per part d’aquells que prometien “generar confianza y crear ocupación y riqueza.” Doncs menys mal! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada