dimecres, 27 de juny del 2012

NÚRIA SEGÚ: “MÉS DE 6.000 ESTUDIANTS DE LA URV VEURAN INCREMENTAR-SE LA SEVA MATRICULA ENTRE 1.500 A 2.300 EUROS SI TIREN ENDAVANT ELS PLANS DEL GOVERN”



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha donat a conèixer aquest dimecres que “si les intencions de la Secretaria d’Universitats tiren endavant més de 6.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona podrien veure com la seva matrícula per al curs vinent s’incrementa entre 1.500 a 2.300 euros més, en funció dels estudis.”
En concret, la diputada socialista ha alertat que el decret que prepara el Govern de CiU per validar aquests increments desproporcionats estableix sis nivells de renda en funció dels quals varia el percentatge d’increment de la matrícula. “Doncs bé, dels 11.000 estudiants de la URV més de 6.000 podrien ser inclosos en els nivells 5 i 6 de renda, és a dir, els més alts, que preveuen un increment de la matrícula d’entre un 55 a un 66%.”

Núria Segú ha reiterat “l’oposició frontal i absoluta” del PSC a “aquesta increment exponencial de les matrícules que l’únic que aconseguirà serà posar en perill l’accés a la universitat de milers de joves de les nostres comarques. Pels socialistes l’ensenyament universitari és un servei públic. Per tant, un augment totalment desmesurat de les taxes i matrícules com aquest és un torpede directe contra la línia de flotació de l’accés dels joves a l’ensenyament superior.”
“Des de que Artur Mas és president de la Generalitat el pressupost destinat a les universitats catalanes ha davallat en un 19%. Nosaltres creiem que retallar en recerca i universitats és el pitjor que podem fer si volem superar la crisi. La universitat és formació i, al mateix temps, genera coneixement que facilita el progrés econòmic i social del país. Per tant, reclamem al Govern de CiU que rectifiqui d’aquest augment desproporcionat de les taxes universitàries i que accepti la nostra proposta per a establir un gran acord nacional que blindi de les retallades a les universitats”, ha conclòs la diputada vallenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada