dimecres, 13 de juny del 2012

LA FEDERACIÓ DEL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA RECULL 3.500 SIGNATURES EN DEFENSA DE LA XARXA PÚBLICA D’ESCOLES BRESSOL




El secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha donat a conèixer avui que la campanya impulsada pel PSC en defensa de la xarxa pública d’escoles bressol ha recollit quasi 3.500 signatures a les comarques tarragonines.

“El primer que volem fer és subratllar la resposta de la ciutadania i la mobilització de totes les agrupacions socialistes de les nostres comarques en un tema tan essencial com aquest que afecta de ple la qualitat de vida de moltes famílies tarragonines.”

En aquest sentit, Masdeu ha explicat que “els socialistes ja vàrem advertir que el Govern de CiU tenia la voluntat de retallar dràsticament l’aportació de la Generalitat al manteniment d’aquestes places de llars d’infants. Doncs bé, aquest mateix dilluns la consellera Rigau ha anunciat la voluntat del Govern de reduir aquesta aportació a 875 euros per alumne a l’any (cal recordar que durant els anys de Govern de progrés aquesta aportació era de 1.800 euros). Estem indignats ja que es tracta d’una davallada sense precedents!”

Segons ha anunciat el secretari de política municipal socialista aquí a les comarques tarragonines aquesta retallada afectarà més de 8.000 famílies que actualment porten els seus fills a les escoles bressol.

“Si es compleixen els mals auguris de CiU, a partir del curs vinent aquestes famílies hauran d’assumir el 50% del cost econòmic de la plaça (uns 1.700 per plaça a l’any), enlloc del 33% actual. És a dir, que hauran de destinar més diners per poder portar els seus fills a les escoles bressol, i això en plena crisi econòmica. Després els dirigents de CiU es dediquen a pontificar sobre “la prioritat a les famílies”...”

Josep Masdeu ha afegit que aquesta situació s’agreujarà per l’acomiadament de més de 200 professors interins a les comarques tarragonines a partir del curs vinent (segons denuncien els mateixos sindicats d’ensenyament).

Finalment, el secretari de política municipal del PSC a Tarragona ha explicat que “els grups municipals socialistes a les nostres comarques presentaran una moció en defensa de les subvencions als centres especials de treball a tots els municipis on hi hagi un d’aquests centres que dóna feina a persones amb discapacitat.”

Masdeu ha denunciat que “les retallades, en aquests cas del Govern del PP, suposen una davallada de les subvencions i ajudes públiques a aquests centres de fins als 60% de les aportacions de l’Estat el que, en cas d’executar-se, suposaria la desaparició de molts d’aquests centres. Els socialistes creiem que carregar el pes de la crisi sobre les espatlles dels sectors més desprotegits de la nostra societat mentre s’ajuda un dia sí i un altre també al sector bancari amb diners públics és totalment injust.”

A les comarques del Camp de Tarragona hi ha 2 centres especials de treball a l’Alt Camp, 5 al Baix Camp, 2 al Baix Penedès, 1 a la Conca de Barberà, 2 al Priorat i 8 al Tarragonès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada