dilluns, 4 de juny del 2012

EL PSC PRESENTARÀ UNA ESMENA AL SENAT I UNA MOCIÓ ALS AJUNTAMENTS TARRAGONINS PER BLINDAR LES SUBVENCIONS ALS CENTRES ESPECIALS DE TREBALL



El PSC presentarà una moció als pressupostos Generals de l’Estat que aquests dies s’estan debaten al Senat així com una moció als ajuntaments de les comarques tarragonines demanant que es mantinguin les subvencions de l’Administració als centres especials de treball que ocupen a ciutadans que pateixen algun tipus de discapacitat.



Segons ha explicat la diputada socialista, Núria Segú, “al Camp de Tarragona tenim una vintena d’aquests centres que donen feina quasi un miler de persones amb discapacitat. Doncs bé, l’anunci del Govern del PP de retallar un 36% les subvencions adreçades a aquests centres comportarà que alguns d’ells hagin de tancar les seves portes. Així mateix, segons denuncien les mateixes associacions de centres això també suposarà que es perdin llocs de treball. Aquí a les comarques tarragonines, segons les primeres estimacions, uns 230 professionals que treballen en aquests centres podrien perdre el seu lloc de treball si tiren endavant aquestes retallades.”


Núria Segú ha alertat que la retallada impulsada pel Govern del PP suposa retrocedir als paràmetres de 2005 i que ni tan sols hi haurà per pagar el 50% del salari que els treballadors del centre perceben via aquestes subvencions de l’Administració. “D’aquí aquesta moció que presentarem al Senat demanant que es mantinguin aquestes subvencions que beneficien un sector particularment vulnerable a la crisi.”


La diputada vallenca ha assenyalat que “no s’entén que mentre es retallen subvencions i prestacions a discapacitats o persones que estan en paràmetres de pobresa es trobin sense problemes 23.000 milions d’euros per salvar BANKIA. És absolutament increïble!”


En aquest sentit, la senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha explicat que “prop de 900 tarragonins i tarragonines que haurien de percebre la renda mínima d’inserció no l’estan rebent. Es tracta d’un problema real i molt angoixant per a moltes famílies que s’han quedat sense, literalment, cap recurs econòmic per poder subsistir.”


Segons ha donat a conèixer la senadora tarragonina “és doblement injust que el Govern d’Artur Mas i CiU facin caure sobre l’esquena dels sectors més vulnerables la factura de la crisi econòmica. En aquests moments a les nostres comarques hi ha prop de 900 persones que tenen el dret reconegut i que no l’estan cobrant i això és senzillament intolerable.”

Davant d’aquesta tessitura el grup socialista ha presentat al Parlament una proposició de llei per garantir que cap ciutadà que estigui en paràmetres de pobresa es quedi sense prestació per part de la Generalitat, tal com estableix el nostre Estatut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada