dimecres, 24 de maig del 2017

JOAN RUIZ: “DEU ANYS DESPRÉS EL SISTEMA DE CARNET PER PUNTS HA DEMOSTRAT LA SEVA EFICÀCIA A L’HORA DE REDUIR EL NOMBRE D’ACCIDENTS DE TRÀNSIT”



El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha valorat avui “molt positivament” el sistema de carnet per punts que va introduir el Govern socialista fa més de 10 anys.

“Malgrat les crítiques que vàrem rebre aleshores crec que aquest sistema, actualment lloat per tothom, ha donat resultats excel·lents. Se’ns dubte la fita més important és que el nombre d’accidents mortals a les carreteres s’ha reduït en més d’un 50%. De fet, estem en paràmetres reductors superiors, proporcionalment, als de França, Itàlia o el Regne Unit.”

Segons ha detallat el diputat socialista durant l’any passat es va retirar el carnet de conduir, per suma d’infraccions, a 304 conductors de les comarques tarragonines (272 homes i 32 dones). Una xifra similar a la del 2015 quan el nombre de carnets retirats a la demarcació va ser de 332.

Entre les causes més freqüents de la pèrdua de punts estan l’excés de velocitat, conduir sota els efectes de l’alcohol, parlar pel mòbil mentre es condueix i no respectar els semàfors.

“El sistema introduït pel Govern socialista ha demostrat la seva eficàcia en reduir dràsticament la sinistralitat però també està clar que cal seguir millorant-lo. Segons els experts el problema més urgent és resoldre com es retira definitivament el carnet als infractors multireincidents.”

Segons ha explicat el diputat tarragoní en altres països europeus del nostre entorn, com Àustria o Alemanya, hi ha un topall al nombre de vegades que un conductor que ha perdut vàries vegades el carnet de conduir el pugui recuperar, quelcom que no passa amb la normativa actualment vigent al nostre país. “Aquest és el repte pendent que hem de solucionar ara”, ha afirmat Joan Ruiz.

Durant aquests darrers 10 anys a Catalunya s’han fet més de 10.000 cursos de recuperació de punts o del permís, als quals han assistit més de 113.000 conductors.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada