dilluns, 29 de maig del 2017

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SI TÉ INTENCIÓ DE CREAR UN JUTJAT DE PAU AL CATLLAR



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha avançat avui que el grup socialista al Parlament ha presentat una bateria de preguntes al Govern en relació a la situació de saturació que pateix el jutjat de pau de la Secuita arran de l’entrada en funcionament de la presó de Mas d’Enric, al municipi del Catllar. Una situació que ha estat denunciada pels sindicats per la manca de previsió, afirmen, de les conselleria de Justícia.

En concret, el grup socialista vol saber quin volum d’assumptes tenia el jutjat de pau de la Secuita fins al trasllat de la presó de Tarragona a l’actual centre de Mas d’Enric, quin és el volum d’assumptes que té actualment el jutjat, quin serà el volum d’assumptes que es preveu un cop s’assoleixi l’ocupació plena del centre penitenciari, quina dotació de treballadors tenia el jutjat i quina té en l’actualitat i, finalment, si el Govern té intenció o no de crear un nou jutjat de pau al municipi del Catllar.

“Entenem, tal com denuncien els sindicats, que la falta de previsió del departament de Justícia està provocant un conflicte entre la Secuita i el Catllar que demana una solució amb caràcter immediat. Des del grup socialista estarem molt amatents a aquesta qüestió perquè entenem que estem davant d’un conflicte que ens podríem haver estalviat si s’haguessin fet les coses bé.”

En darrer terme, la diputada socialista ha reivindicat “la descentralització que es va dur a terme durant els anys de Governs catalanistes i de progrés. Uns anys en què, per exemple, no només es construïen hospitals als grans nuclis de població sinó que també s’habilitaven consultoris mèdics als pobles petits i s’arribava fins a l’últim racó del país perquè vàrem atendre Catalunya en la seva pluralitat i no com a una mena de Barcelona ampliada.”


“Per desgràcia, amb l’excusa de les retallades, amb els Governs de Junts pel Sí hem retrocedit també en aquest àmbit. Només cal recordar la inversió misèrrima que ha destinat la Generalitat a les comarques tarragonines en els pressupostos d’enguany...la més baixa de la història democràtica. En fi...”, ha conclòs la diputada socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada