dimarts, 16 de maig del 2017

EL PSC ALERTA DE L’AUGMENT DEL NOMBRE DE TRUCADES AL TELÈFON 016 PROVINENTS DE TARRAGONA MALGRAT LES RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE




La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat avui que “en aquests darrers mesos hem detectat un repunt del nombre de trucades al telèfon 016, el servei telefònic adreçat a les víctimes de la violència de gènere, provinents de les comarques tarragonines. Unes dades que ens demostren que la violència de gènere és encara molt present a la nostra societat malgrat que irresponsablement s’hagin retallat enormement les consignacions pressupostàries destinades a combatre, precisament, aquesta xacra.”

A tall d’exemple Ibarra ha explicat que durant aquest mes de març (darrer amb dades oficials tancades) el nombre de trucades tarragonines al telèfon 016 s’ha incrementat en un 12% en relació a les dades del mateix mes de l’any passat. Així mateix, durant el 2016 es van registrar un total de 8.558 trucades provinents de la demarcació de Tarragona, “un volum de trucades que ens dóna idea de la dimensió del problema real que tenim com a societat, també a les nostres comarques.”

En aquest sentit, la diputada socialista ha demanat als Governs tant del PP com de Junts pel Sí que “reposin les partides pressupostàries contra la violència de gènere que han anat retallant des de 2010. En la lluita contra la violència de gènere no valen retallades ni cops de tisora. Aquí estem parlant de vides humanes, tal com sona. No podem demorar aquesta qüestió ni un dia més, tinguem present, per exemple, que el PP ha reduït, de mitjana, les partides destinades a combatre la violència de gènere en un 27% menys en relació a les inversions del Govern socialista.”

“Els i les socialistes reiterem el nostre absolut suport i compromís amb les dones que pateixen aquesta violència absolutament injustificable. Nosaltres sempre hem denunciat que ens enfrontem a un problema greu, que no admet retallades perquè les mateixes dades oficials ens demostren que aquesta violència contra les dones persisteix.”  

Així, Ibarra ha recordat que 26 dones han estat assassinades d’ençà el 2003 a les comarques tarragonines víctimes de la violència masclista. Així mateix, durant l’any passat es van decretar 904 ordres de protecció a la nostra província i es van registrar un total de 2067 denuncies per violència de gènere.

“Cal lluitar de veritat contra la violència de gènere no només amb paraules i declaracions verbals sinó també amb compromisos reals i concrets als pressupostos i amb instruments útils en la lluita contra aquesta xacra.”


Instruments com aquest telèfon d’atenció 016 que va crear el Govern socialista i que tants bons resultats ha donat. Es tracta d’un servei en el què les persones que truquen reben tota la informació en matèria de recursos especialitzats, serveis socials, ajudes econòmiques i atenció immediata en cas de maltractaments. A banda, hi ha assessorament jurídic especialitzat que proporciona un equip de juristes especialitzats en violència de gènere. La llei també garanteix la confidencialitat de les dades de les persones que truquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada