divendres, 19 de maig del 2017

AHIR DEIA BLANC, AVUI DIU NEGRE…



Ja ho diu el refranyer popular: "ahir deia blanc, avui diu negre". Un refrany que es podria aplicar a l'actual alcalde del Catllar i al seu equip de govern. Per què? Tots els lectors del Més recordaran les seves crítiques referides a unes presumptes tales indiscriminades als boscos del Catllar quan governàvem els socialistes; uns fets que denunciaven a l'opinió pública ara farà un any. El que es van oblidar d'explicar és que aquestes tales es duien a terme perquè eren reclamades pels propietaris forestals veïns del Catllar, després d'haver fet un projecte tècnic per part de l'enginyer forestal i amb llicència del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el vist-i-plau de Bombers i supervisat per ambdós organismes. L'Ajuntament no participava per a res en aquestes tales, només controlava el pas per camins públics i duia a terme el cobrament de la taxa corresponent.

Recordo breument el que he exposat perquè precisament aquest dies hem vist com s'amunteguen milers de pins al costat d'algunes urbanitzacions del nostre municipi, i que, per tant, s'han realitzat tales d'arbres. Com és possible? Si fa tan sols un any es denunciaven aquelles tales per part d’aquells que ara estan al Govern! La resposta que se'ns ha donat és que aquestes tales -organitzades per l'Ajuntament- responen a una qüestió de seguretat. Bé, sí, però és que creuen que fa un any no responien a aquests mateixos criteris de seguretat? Què ha canviat per promoure una actuació que fa un any es denunciava?

Quin canvi d'opinió més sorprenent! I això que les actuals tales es fan sense estudi tècnic. Com a conseqüència directa d'això, podem observar com es talen pins de 60, 70, 80 i fins a 100 cm de diàmetre, com es passa amb maquinària d'alt tonatge pels boscos, que destrueixen camins, el sota-bosc, marges de pedra seca, arbustos protegits com el llentiscle, margallons i alzines, i deixant ferits de mort altres pins per ferides irreparables.

Però no acaba aquí la cosa, i és que aquest treballs que es realitzaven per tres empreses del municipi, no sabem com però han anat a parar a l'empresa Gil Forestal de... Teruel!

Per tot això, des del grup municipal socialista del Catllar volem deixar clar als membres del govern i a la ciutadania que no estem en contra de la seguretat a les nostres urbanitzacions; ans al contrari, quan vàrem tenir la responsabilitat de governar ja vam donar ajudes a les juntes de les urbanitzacions perquè, tal i com contempla la llei, són les que han de dur a terme els treballs de neteja perimetrals. Tanmateix, denunciem que es deleguin els treballs a una empresa de fora de la província i sobretot, el cinisme d'impulsar ara, allò que es criticava tan durament fa un any.


Des del grup socialista seguirem treballant per defensar els interessos dels veïns del Catllar i estarem amatents a les accions (més aviat, inaccions) de l’actual majoria de Govern. Contradiccions i canvis copernicans d’opinió com els que afecten aquestes tales d’arbres en recorden que el nostre estimat poble necessita un canvi, un canvi que faci justícia a la voluntat democràtica dels ciutadans expressada a les urnes. Un canvi que cada dia suma noves adhesions, un canvi que arribarà a les eleccions municipals d’aquí a dos anys.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada