dilluns, 29 de maig del 2017

EL PSC DEMANA AL CONGRÉS LA MILLORA URGENT DE LA LÍNIA R15 I EL GOVERN HO DILATA A UN FUTUR PLA DE RODALIES



“Els ciutadans de les comarques tarragonines i ebrenques s’han cansat de promeses que mai es concreten i d’anuncis que després es tradueixen res. El grup socialista exigeix al ministeri de Foment la millora urgent de la línia ferroviària R15 de rodalies de manera que es pugui assolir en el menor temps possible el servei digne que mereixem els ciutadans d’aquest territori”, així de contundent s’ha manifestat el diputat socialista Joan Ruiz qui ha afirmat “entendre perfectament” la indignació i cansament de la població davant les continues contingències que afecten el servei i la inacció d’ADIF al respecte.

Cal recordar que fa tan sols uns dies es va registrar l’enèsim incident en aquesta via, el descarrilament d’un tren de mercaderies a Ascó que va obligar a tallar el servei en aquest punt de la xarxa. Es tracta del tercer incident consecutiu en pocs mesos.

Doncs bé, segons Joan Ruiz, la resposta escrita del Govern parla de millorar la xarxa i el servei “en el marc d’un nou pla de rodalies que s’ha de dur a terme de forma coordinada amb la Generalitat amb l’objectiu de millorar la mobilitat assignant noves inversions amb criteris d’eficàcia”, segons diu la resposta escrita.

“És a dir, cap mesura immediata... Es dilaten possibles solucions que no admeten demores a un futur nou pla de rodalies. Malgrat aquesta resposta decebedora els socialistes ens comprometem a continuar portant aquesta reivindicació de les nostres comarques a la comissió de Foment del Congrés. Cal una resposta aquí i ara perquè no podem continuar més temps així.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu socialista a l’Ajuntament de Móra la Nova, Carlos Trinchan, que ha afegit que “els socialistes hem exigit reiteradament la millora urgent de la R-15 en tot el tram que ens afecta, malauradament, sense resultats perquè Foment s’ha limitat a posar entrebancs.”

Així mateix, el portaveu socialista demana al Govern que permeti a les empreses privades l’accés al transport de mercaderies per aquesta línia ferroviària a fi i efecte de millorar la competitivitat del teixit productiu ebrenc, que es millori la freqüència dels horaris del combois de passatgers i que ADIF respecti el patrimoni ferroviari de la línia Reus-Mora.


“Agraïm al grup socialista que hagi portat les nostres justes reivindicacions al Congrés. Ara volem que tant el ministeri de Foment com ADIF es comprometin a una solució urgent amb inversions concretes pressupostades i un calendari d’execució de les mateixes”, ha reblat Trinchan.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada