dimarts, 15 de març del 2011

UNS 600 TARRAGONINS ES BENEFICIARAN CADA MES DE L’AJUDA DE 350 EUROS ALS ATURATS QUE SEGUEIXIN UN PLA DE FORMACIÓ


Segons ha explicat aquest dimarts el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, “les previsions de la Comissió de Treball és que cada mes uns 600 tarragonins es beneficiïn de la nova ajuda de 350 euros per als aturats que s’han quedat sense cap mena de cobertura i que segueixin un pla de formació.”

L’ajuda forma part del pla de xoc per fomentar l’ocupació subscrit pel Govern central amb els agents socials. El cost econòmic aproximat per poder pagar aquesta prestació és d’uns 400 milions d’euros.

La prestació de 350 euros estarà vinculada a accions formatives i substitueix l’anterior ajuda de 426 euros que percebien els aturats que s’havien quedat sense cap mena de cobertura. La nova mesura tindrà una vigència de sis mesos i serà operativa fins al 16 d’agost d’enguany.

“La finalitat d’aquesta iniciativa és que el treballador que s’ha quedat a l’atur tingui el dret a que els serveis públics d’ocupació puguin fer un itinerari específic i individualitzat de la seva formació laboral per afavorir que trobi una nova ocupació.”

“Amb aquesta iniciativa combinem els estímuls a la formació professional dels joves i dels aturats de llarga duració amb els estímuls a la contractació. Així mateix, aquest pla de xoc incorpora un paquet de mesures per reactivar l’ocupació, per exemple, el Govern reduirà les quotes empresarials a la Seguretat Social a les empreses que creïn nous llocs de treball per als joves menors de 30 anys”, ha remarcat el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada