dimecres, 29 de novembre del 2017

EL PSC PROPOSA UN PACTE PER TARRAGONA PER GARANTIR UN VOLUM INVERSOR COM A MÍNIM IGUAL AL PES DE LA POBLACIÓ I DE L’ECONOMIA TARRAGONINA SOBRE EL CONJUNT CATALÀ



El PSC ha emplaçat aquest dimarts a la resta de forces polítiques que es presenten a les eleccions del 21-D a no aprovar cap nou pressupost de la Generalitat que “com a mínim no sigui equivalent al que les nostres comarques representen a nivell de població i de PIB català. Si som el 10% de la població i el 12% del PIB no pot ser, no és justificable, que tan sols rebem el 5% de les inversions del Govern català com ha passat aquests darrers anys. És el mínim del mínim que podem exigir, no m’imagino que ningú pugui estar en contra de quelcom tan elemental.”  

“Per tant, emplacem a totes les forces amb representació parlamentària a què es comprometin amb Tarragona, tal i com ja fem els socialistes. Veiem amb consternació que alguns no tenen programa ni propostes per Tarragona, és lamentable però cal respectar-ho. Ara bé el que és del tot intolerable és que el Govern de Junts pel Sí, amb el suport de la CUP, hagi retallat en dues terceres parts les inversions de la Generalitat a les comarques tarragonines que teníem amb Govern de progrés, liderat pels socialistes.”

En aquest sentit la candidata socialista ha denunciat que les inversions de la Generalitat al Camp de Tarragona han passat de 152 milions d’euros amb Govern Montilla l’any 2010 a tan sols 40.674.224 euros enguany, amb Puigdemont de president, Oriol Junqueras de conseller d’economia i el vot imprescindible de la CUP.

“S’ha arribat a extrems grotescos i ridículs com, per exemple, retallar un 95% les inversions destinades a la comarca de la Terra Alta. Un 95% menys en relació al 2010! És que els ciutadans de la Terra Alta i de les comarques tarragonines, per a alguns, no som catalans? I després els mateixos que han executat aquesta desinversió objectiva ens volen donar lliçons de “defensa de la terra” i d’equilibri territorial? És realment al·lucinant!”  

En aquest sentit, Rosa Maria Ibarra ha demanat expressament als candidats d’ERC, Junts per Catalunya, CUP, PP i Ciutadans a què es comprometin a no validar uns pressupostos que no contemplin aquest mínim inversor absolutament imprescindible.

“Ho diem perquè hi ha el perill real que alguns candidats per Tarragona vulguin passar de puntetes per la campanya sense parlar de Tarragona, de les seves necessitats i de les seves prioritats. Voldran tapar-ho tot darrere d’una bandera gegant o de consignes emocionals que evitin qualsevol compromís concret. Prou ja d’excuses i d’evasions de la realitat, els socialistes exigim que ens comprometem tots, nosaltres els primers, a invertir, en el marc dels pressupostos de la Generalitat dels propers anys, el que ens correspon com a pulmó dinamitzador i de motor de futur que som en el conjunt del país.”

El PSC confia que la resta de partit assumeixin aquest programa de mínims i que si algú no ha fa expliqui el perquè d’aquest menyspreu cap a les nostres comarques.

“Cal ser realistes perquè les coses no s’han fet bé. Les darreres dades d’atur, corresponents al mes d’octubre, assenyalen un increment de l’atur a Tarragona del 6% el que ha provocat que el nombre d’aturats a la nostra demarcació torni a superar les 50.000 persones (50.542 tarragonins en concret).”

Així mateix, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social es va reduir en 5.501 persones mentre que al conjunt d’Espanya va créixer en 94.368 afiliats. “Cal revertir aquesta tendència provocada per la inestabilitat política. La realitat assenyala que l’atur puja a Catalunya més del doble que el del conjunt de l’Estat i que perdem treballadors donats d’alta a la Seguretat Social quan al conjunt d’Espanya s’incrementen en quasi 100.000.”


“Cal recuperar el rumb cap a la prosperitat, tal com defensa Miquel Iceta, i per això entenem que és imprescindible que tots els partits que ens presentem a Tarragona adoptem aquest compromís inversor de mínims que garanteixi la prosperitat de l’economia tarragonina i la creació de nous llocs de treball”, ha reblat la candidata socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada