dimecres, 22 de novembre del 2017

EL PSC DENUNCIA QUE EL GOVERN DE JUNTS PEL SÍ I LA CUP HA CONDEMNAT A LES TERRES DE L’EBRE A LA CUA PEL PAÍS PEL QUE FA A LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT



“No hi ha paraules per expressar el menyspreu que ha demostrat aquest Govern amb les Terres de l’Ebre. Una dada ho resumeix a la perfecció: entre els pressupostos de 2010 (darrer any de Govern de progrés) i els pressupostos d’enguany (aprovats amb els vots dels diputats de Junts pel Sí i la CUP) les inversions directes de la Generalitat al territori han davallat en un 79%. Un 79%! el que ens situa a la cua del país. De vergonya aliena, realment!”, així ho han denunciat avui els diputats socialistes Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo a l’hora fer balanç d’aquesta legislatura a nivell de les quatre comarques ebrenques.

En concret, en aquests darrers set anys les inversions directes de la Generalitat destinades a les Terres de l’Ebre han davallat de 118.985.228 euros el 2010, amb Govern Montilla, a tan sols 24.590.123 euros, amb Govern Puigdemont-Junqueras.

“En algunes situacions la desinversió és realment de jutjat de guàrdia. És el cas de la comarca de la Terra Alta on la davallada ha assolit el nivell record negatiu del 95%. Un 95% menys! Com es pot justificar això? De fet, no ho sabem perquè mai se’ns ha donat una explicació argumentada malgrat les reiterades preguntes que hem fet al Parlament a tal efecte”, han explicat els dos diputats socialistes per Tarragona.  

En aquest sentit, els diputats del PSC ja han avançat que “volem parlar de les Terres de l’Ebre també en aquesta campanya i no amagar-ho tot darrera dels crits d’independència, independència. Els socialistes volem parlar i debatre sobre les necessitats reals de tots els habitant de les quatre comarques ebrenques. I tant, només faltaria! Aquells que parlen tan de “defensar el territori” han d’explicar perquè objectivament, amb dades oficial de la mateixa Generalitat a la ma, han castigat tant a aquest territori que s’assegurava “defensar”, han emfatitzat Ibarra i Castillo.

Ambdós diputats han coincidit a assenyalar que el vot als socialistes “és el vot de la defensa de les Terres de l’Ebre al Parlament ja que hem estat els únics en denunciar aquesta desinversió, demanar explicacions als grups que l’han executada (ERC, PdeCAT i CUP) i a presentar esmenes als pressupostos que ajudessin a pal·liar aquest dany objectiu que s’ha fet a tots els habitants d’aquestes comarques, amb independència del que pensin sobre la qüestió nacional.”

Cal recordar que la candidatura socialista a les eleccions incorpora l’ex-regidor de Tortosa i exvice-president del Consell Comarcal del Baix Ebre Joan Caballol, membre d’Units per Avançar, com a número tres. Així mateix, la primera secretària del PSC a Sant Jaume d’Enveja Bibiana Porres és la número 4, el primer secretari dels socialistes ebrencs Manel de la Vega ocupa el setè lloc de la llista, la regidora socialista a l’ajuntament de Mora d’Ebre Dolores Gurrera el 12è lloc, la també regidora socialista a Tortosa Maria Dolors Bel el 14è i el militant del PSC ampostí Ambiorix de Jesús el 17è.    


“És una llista pensada per guanyar i governar, amb els millors candidats i amb compromís inequívoc de tornar a invertir a les Terres de l’Ebre tal i com es mereixen els habitants d’aquestes comarques que també formen part de Catalunya malgrat que alguns se’n hagin oblidat”, han conclòs Ibarra i Castillo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada