dimarts, 14 de novembre del 2017

EL PSC DENUNCIA QUE EN ELS DARRERS SET ANYS LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT AL CAMP DE TARRAGONA HAN DAVALLAT EN UN 73%



“Aquest Govern no ha cregut en Tarragona, ni en la seva gent, ni en les oportunitats del territori, ni en els nostres potencials, ni en res. Pels diputats de Junts pel Sí i la CUP som terra ignota. De fet, lamentem que aquest darrer Govern que no ha tingut ni un sol conseller de les comarques tarragonines, ni un ni per dissimular. La desinversió a les nostres comarques ha estat escandalosa”, així de contundents s’han manifestat els diputats socialistes Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo a l’hora fer balanç d’aquesta legislatura a nivell territorial.

“Durant aquests darrers dos anys hem denunciat la inacció que ha demostrat el Govern del senyor Puigdemont pel que fa al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Hem arribat al final del “procés” sense conèixer quines han estat les prioritats del Govern per revitalitzar el sud de Catalunya (potser senzillament és que no han existit). A la manca d’inversions s’ha sumat la desaparició de les comarques tarragonines del nucli de decisió del Govern. Una realitat realment lesiva pels interessos tarragonins que cal canviar radicalment a la nova etapa que s’obre a partir del 21-D”, han afirmat ambdós diputats.

Segons Carlos Castillo i Rosa Maria Ibarra, “aquest Govern s’ha passat dos anys assenyalant enemics exteriors però sense aportar projectes de futur pels ciutadans de les comarques tarragonines. Els socialistes hem demanat reiteradament tant a Carles Puigdemont com als grups de Junts pel Sí i la CUP que invertissin a les comarques tarragonines, com a mínim, l’equivalent al que representem tant a nivell poblacional en el conjunt del país com al pes del PIB tarragoní en el global català. Doncs bé, sempre hem obtingut el menyspreu com a resposta, ni quelcom tant elemental han estat capaços de fer...”

En aquest sentit, el que per als diputats socialistes és de jutjat de guàrdia és “la brutal davallada de les inversions de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona que hem patit des de fa set anys, quan Artur Mas va arribar al Govern. Una dada ho resumeix a la perfecció: des de  2010 (darrer any de Govern de progrés) les inversions a Tarragona han caigut un 73% en relació als pressupostos d’aquest 2017. Com podem avançar quan se’ns han furtat tres de cada quatre euros que rebíem? És que és realment intolerable!”

En concret les inversions directes destinades a les sis comarques del Camp de Tarragona han passat de contemplar una inversió total de més de 152 milions d’euros el 2010 a menys de 46 milions d’euros aquest 2017. “I no és tracta d’una dada puntual. Durant els anys de Govern de progrés les inversions de la Generalitat a les comarques tarragonines, en cap cas, van baixar dels 120 milions d’euros mentre que amb el PDecat i ERC al Govern (i la CUP donant-li suport), en cap cas, s’han arribat a 50 milions d’euros en inversions per a les sis comarques del Camp de Tarragona.”

Conseqüentment Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo han emplaçat als candidats dels partits que han donat suport al Govern a què responguin unes preguntes molt senzilles: “Per què les inversions de la Generalitat a les comarques tarragonines han estat inferiors a la mitjana nacional? Per què, fins i tot, han estat inferiors al pes demogràfic dels tarragonins en el conjunt català? Per què aquest menyspreu, any rere any, amb una desinversió objectiva a les comarques tarragonines? Per què aquest oblit? Serà perquè per a alguns Catalunya s’acaba a Vilafranca?”, s’han preguntat retòricament els diputats tarragonins.


“Durant aquest propera campanya electoral volem parlar també de Tarragona, de les seves necessitats i de les inversions que requerim com l’aire que respirem. Volem diputats al Parlament que defensin la gent de Tarragona no que es dediquin tan sols a cridar “independència, independència”. Els socialistes seguirem treballant per ser la veu dels ciutadans de Tarragona al Parlament de Catalunya”, han reblat Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada