divendres, 24 de novembre del 2017

EL GRUP DEL PSC DE CUNIT ABANDONA EL PLE MUNICIPAL EN SENYAL DE PROTESTA PELS INSULTS REBUTS



El grup municipal del PSC va abandonar ahir el ple de Cunit pels reiterats insults rebuts per part del portaveu del Govern i regidor del PDCAT, Pedro Ruiz, que va titllar als regidors socialistes de feixistes, falangistes i franquistes en el debat sobre una moció que demana la llibertat de les persones que es troben en situació de presó provisional.

La portaveu socialista Judith Alberich ha afirmat avui que els socialistes “condemnen contundentment els insults i la violència verbal dels  que vàrem ser objecte per part del portaveu del PDCAT que en el seu segon torn d’intervenció va acusar-nos de ser còmplices d’un règim feixista amb actituds pròpies de la Falange i un llarg etcètera.”

En aquest sentit la regidora del PSC ha subratllat que “els socialistes respectem totes les posicions i opinions polítiques democràtiques però no admetem cap tipus d’insult, ni de violència verbal, que tan sols persegueix la humiliació del que discrepa. No, això no és de rebut, i menys des de la perspectiva del catalanisme progressista que sempre ha estat inclusiu i respectuós.”

“Als i les socialistes ningú ens ha de donar lliçons de democràcia, ni de lluita contra el franquisme i contra qualsevol manifestació feixista, tan sols cal recordar que aquests dies es recorda l’assassinat d’Ernest Lluch per part dels botxins feixistes d’ETA. Prou de donar lliçons d’ètica i una mica de respecte també per la història d’aquest país.”

Judith Alberich també ha lamentat que l’alcaldessa hagi permès els insults dirigits al nostre grup municipal i, per tant, hagi optat pel silenci còmplice. La mateixa actitud que van prendre els partits de l’actual equip de Govern: ERC, PDCAT i ICV.

“Crèiem, sincera i honestament, que Cunit no es mereix que es fomenti la divisió i la fustigació de tots aquells que discrepen de certs relats polítics. Esperem que els que han insultat demanin disculpes i que puguem recuperar el debat respectuós sobre qualsevol tema tal i com es mereixen els ciutadans i ciutadanes de Cunit.”

En el mateix sentit s’ha manifestat també la portaveu i vice-primera secretaria de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Diana Salvadó, que ha manifestat “tot el suport de la família socialista de les comarques tarragonines als companys i companyes de Cunit víctimes d’aquesta actitud irrespectuosa i complement intolerable.”


“Lamentem que cada cop més ens trobem amb comportaments similars. No podem acceptar aquestes manifestacions d’intolerància. No podem permetre que el diàleg i l’argumentació siguin substituïts per la desqualificació i l’insult. No en el nostre nom”, ha conclòs Diana Salvadó.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada