dijous, 13 d’octubre del 2016

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE PREGUNTES AL GOVERN RELATIVES A LA SUPRESSIÓ DE LA UNITAT DE TRÀNSIT DEL MOSSOS DE MÓRA D’EBRE



El grup socialista al Parlament de Catalunya ha presentat una bateria de preguntes al Govern demanant al Departament d’Interior els motius que l’han portat a prendre la decisió de suprimir la unitat de trànsit destinada a Móra d’Ebre i la resta de municipis adscrits a aquesta comissaria.

Segons ha explicat el diputat socialista Carles Castillo, “volem saber quants agents dels Mossos hi ha actualment destinats a Móra d’Ebre i si el Departament d’Interior ha decidit reduir-ne el nombre. En cas afirmatiu quins són els criteris que han portat al responsables del Departament a prendre aquesta decisió.”

El grup socialista considera que si la ratio d’agents per habitant és inferior a la mitjana catalana el Departament ha de prendre mesures urgents per rectificar aquesta situació. Així mateix recorda que tant informacions periodístiques com declaracions dels sindicats policials han alertat que el Departament té la intenció de reduir els sectors de trànsit dels Mossos de 22 a 16 unitats.

“Els socialistes creiem que és un error reduir l’operatiu de trànsit al territori. Amb aquesta reducció d’agents i de serveis augmentarà el temps de reacció i d’atenció assistencial que els agents dels Mossos han de fer a la carretera. Els mateixos sindicats policials han advertit que la reducció de sectors de trànsit perjudica la feina de prevenció que fan els Mossos a peu de carretera.”

Pel diputat socialista “el que és realment intolerable és l’oblit permanent que té el Govern de les comarques ebrenques. Semblen, realment, els grans oblidats de Catalunya ja que són els que disposen, proporcionalment, de les menors inversions territorials en els pressupostos de la Generalitat des de 2010 i d’una atenció poca o nul.la de les seves necessitats reals.”


“Per algun despatx institucional de Barcelona el país s’acaba realment al Llobregat o, com a molt, al Gaià però no més enllà. Amb humilitat els socialistes volem recordar que van fer els Governs de progrés liderats per socialistes els que més van invertir i apostar per l’Ebre. Nosaltres sempre hem cregut en un país equilibrat i amb igualtat de serveis i prestacions i no amb una mena de Barcelona ampliada com alguns sembla que volen teixir la seva acció governamental”, ha conclòs Carles Castillo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada