dilluns, 3 d’octubre del 2016

EL PARLAMENT APROVA IMPULSAR LA REHABILITACIÓ I LA CONSTRUCCIÓ DE LA SEU JUDICIAL DE TORTOSA



La diputada del PSC al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat avui que la Comissió de Justícia del Parlament ha aprovat una proposta de resolució del grup socialista consensuada amb el grup de Junts pel Sí per la qual s’insta al Govern a aprovar de manera immediata els projectes de rehabilitació i de construcció de la seu judicial de Tortosa a fi i efecte de, a continuació, de licitar les obres d’edificació.

“Estem molt satisfets de l’acord assolit ja que permetrà executar uns treballs llargament demandats des de Tortosa perquè compromet al Govern a aprovar la corresponent consignació econòmica a tal efecte en els pressupostos de la Generalitat del 2017”, ha explicat la diputada socialista.

En aquest sentit, Rosa Maria Ibarra ha recordat que Tortosa disposa actualment d’una seu judicial ubicada en un edifici del segle XVII que s’ha quedat petita i que, a més, presenta certes deficiències de caràcter estructural.

“El mateix Govern en el Pla Director d’Equipaments Judicials preveia l’ampliació i reforma de diversos edificis judicials entre ells el de Tortosa. Des del grup socialista creiem que és necessària aquesta rehabilitació així com la construcció d’un altre edifici per tal d’ampliar la superfície dels espais judicials dels 4.500 m2 actuals a 7.460 m2.”

La diputada socialista ha explicat que la Conselleria de Justícia va avançar en reiterades ocasions que aquesta nova seu podria entrar en funcionament l’any 2017. Ara fa un any la Generalitat va adjudicar el contracte de serveis per a l’assistència tècnica de la modificació del projecte d’execució del nou edifici. Per tant, aquest podria ser ja una realitat.


“Malgrat això el passat mes d’abril el conseller de Justícia, durant una visita a les Terres de l’Ebre, va anunciar que no es duria a terme aquesta construcció del nou edifici dels jutjats a Tortosa d’aquí la nostra determinació de portar aquesta qüestió al Parlament. Nosaltres creiem que Tortosa, com a ciutat de referència de les comarques ebrenques, ha de tenir els equipaments judicials necessaris per poder garantir una qüestió tan essencial com l’administració de Justícia. És una reivindicació de la ciutat que els socialistes sempre hem considerat justa”, ha conclòs la diputada vallenca.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada