dijous, 7 d’abril del 2016

ELS GRUPS SOCIALISTES DE LES DIPUTACIONS CATALANES ACORDEN A TARRAGONA PRIORITZAR LA IGUALTAT AL MÓN MUNICIPAL



Els diputats provincials socialistes de les quatre diputacions catalanes han acordat avui a Tarragona prioritzar l’acció política, augmentant les partides pressupostàries destinades a l’equilibri territorial i a les polítiques socials com les beques menjador, el transport escolar, la lluita contra l’augment de la pobresa i de les desigualtats, el foment de l’ocupació, etc. 

Durant la reunió s’ha defensat el paper jugat per les diputacions catalanes en relació als serveis, equipaments i prestacions que pot oferir el món local a la ciutadania. “Sense les diputacions molts municipis, especialment els més petits, s’haurien trobat contra les cordes durant aquests anys de crisi econòmica. Els socialistes sempre hem defensat una política d’acord, de pacte i de consens coneixedors com som dels potencials de les diputacions a l’hora de satisfer les necessitats de la majoria dels nostres convilatans.”

“Per posar només un exemple –ha reblat Josep Masdeu- a la Diputació de Tarragona les eines i inversions contemplades pel Pla d’Acció Municipal han estat essencials per als 190 pobles i ciutats de la província de Tarragona. Així mateix, sense la Diputació el gran objectiu col·lectiu dels Jocs de la Mediterrània de Tarragona 2017 no seria possible.”   

Els diputats provincials també han remarcat que durant aquests darrers anys les diputacions han hagut d’assumir responsabilitats econòmiques que corresponien a altres administracions com, per posar només un exemple, en el cas del finançament de les places d’escola bressol.

Així mateix, han incidit en els efectes perniciosos de les retallades endegades pel Govern del PP per laminar el municipalisme amb l’excusa de l’austeritat. “Cal recordar que els ajuntaments gestionen el 15% de la despesa pública però que tan sols suposen el 4% del deute públic. Si excloem els grans nuclis de població aquest deute es redueix a tan sols el 2%. En contra del que afirma el PP el municipalisme és part de la solució, no és el nucli del problema”, segons ha argumentat Josep Masdeu.  


En definitiva, “ens comprometem a continuar aprofundint en la millora del catàleg de serveis i prestacions socials ofert per les diputacions catalanes perquè som conscients que assegurar el transport escolar en un poble petit, guanyar una partida de 20.000 euros per a beques menjador o impulsar un nou pla d’ocupació adreçat al col·lectiu d’aturats de llarga durada no és cap “petita cosa”. Al contrari. En molts casos suposa la diferència entre un passat dramàtic i una realitat més justa, més equilibrada i més eficient. Aportar el nostre granet de sorra diari en aquest empeny permanent ens encoratja a seguir treballant”, ha conclòs el portaveu socialista a la Diputació de Tarragona.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada