dilluns, 4 d’abril del 2016

EL PSC DENUNCIA QUE MÉS DE 2.000 DEPENDENTS TARRAGONINS HAN MORT ESPERANT LA PRESTACIÓ



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dilluns que més de 2.000 ciutadans tarragonins que tenien dret a percebre la prestació per dependència han mort sense rebre-la durant els darrers quatre anys.

El diputat socialista per Tarragona, Carlos Castillo, ha explicat “que es tracta de les dades oficials de la Generalitat fetes públiques per la consellera d’afers socials i família responent a preguntes dels grups polítics al Parlament. Així, al conjunt de Catalunya més de 22.000 persones amb dret a percebre la dependència han mort esperant rebre la prestació.”

“És molt lamentable i trist que mentre se’ns parla cada dia de la dignitat de Catalunya la inacció del mateix Govern en matèria social provoqui l’augment de les llistes d’espera i un volum de persones amb dret a prestació que moren abans de rebre-la descomunal. Per als socialistes és urgent aprovar i dotar les partides pressupostàries necessàries per garantir que tots els catalans amb dret a cobrar la dependència tinguin un accés real i efectiu a aquest dret. No podem continuar perdent el temps!” 

Castillo ha emplaçat als grups que donen suport al Govern, CDC, ERC i CUP, a què abandonin el camp de la retòrica de les intencions teòriques i comencin a bastir una acció de Govern real que doni resposta a la situació d’emergència que es viu a peu de carrer.

“Els socialistes hi estem disposats, és més, volem posar aquesta emergència social al bell mig de l’agenda política parlamentària. Per a nosaltres això passa per assolir un gran acord de país per eradicar la pobresa de la nostra societat mitjançant una política social ambiciosa, justa i equitativa.”

Segons el diputat socialista, aquest gran acord ha de contemplar una estratègia transversal per eradicar la pobresa infantil, acabar amb el copagament que castiga als ciutadans amb discapacitat, garantir les beques de menjador i el material escolar a tots els nens i nenes que ho necessitin, garantir també el subministrament de llum, aigua i gas a totes les llars i impulsar mesures efectives d’ocupació per als joves, el col·lectiu de majors de 45 anys i els aturats de llarga durada, entre d’altres mesures.    

“Podem fer-ho si hi ha la voluntat política per dur-ho a terme. El que és intolerable és aquest menyspreu del Govern cap a un col·lectiu, el de la gent gran, ja greument colpejat per la crisi. Cal tenir en compte que majoritàriament entre els perceptors de la prestació de dependència estem parlant de persones majors de 65 anys, la majoria dones, que han quedat abandonades a la seva sort”, ha reblat el diputat tarragoní.


“Els socialistes vàrem impulsar la llei de dependència i volem un gran acord per tornar a nodrir amb recursos públics aquest dret i fer possible que les persones en situació de dependència puguin rebre les prestacions i serveis que per justícia els corresponen”, ha conclòs Carles Castillo.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada