dijous, 14 d’abril del 2016

EL PSC DEMANARÀ AL PARLAMENT EL MANTENIMENT DELS LLOCS DE TREBALL DE LA PLANTA DE BIC GRAPHIC DE TARRAGONA



El grup parlamentari socialista presentarà una proposta de resolució al Parlament demanant a la Generalitat que faci una tasca de mediació entre l’empresa i els treballadors i defensant la continuïtat de la planta i el manteniment dels llocs de treball.

Així s’ha acordat després de la reunió mantinguda entre el comitè d’empresa i l’alcalde de la Canonja Roc Muñoz, la diputada socialista Rosa Maria Ibarra i el regidor i diputat provincial socialista Salvador Ferré.  

Segons ha explicat la diputada socialista, “farem tots els esforços al Parlament per garantir la continuïtat de l’activitat d’aquesta planta tarragonina i el manteniment dels actuals llocs de treball. Els treballadors ens han traslladat la seva inquietud i neguit davant de la incertesa plantejada sobre el futur de la planta.”

“Parlem de 400 treballadors, per tant, de 400 famílies que veuen el seu futur laboral amb preocupació. Hem d’anar tots a una i fer tot el que estigui a les nostres mans per no perdre llocs de treball al sector industrial, un dels pulmons de la nostra economia”, ha afirmat la diputada socialista.

Cal recordar que la direcció internacional d’aquesta empresa dedicada a la elaboració de productes promocionals va anunciar un canvi d’estratègia que passa per una auditoria que ha de determinar el futur de la planta instal·lada al polígon Entrevies de Tarragona.

En aquest sentit l’alcalde de la Canonja Roc Muñoz ha expressat “la preocupació que tots tenim davant la incertesa a la que estan sotmesos els treballadors. Per això entenem que és bo portar el tema al Parlament i demanar la implicació de totes les administracions. Quants més esforços hi esmercem més possibilitats hi haurà que portem aquesta tessitura cap al bon port que tots volem. Parlem de molts llocs de treball, amb casos on tots els membres d’un mateix nucli familiar treballen a l’empresa.”

En darrer terme Rosa Maria Ibarra ha demanat “que deixem de banda d’una vegada els debats estèrils que no porten enlloc i ens centrem en els temes que afecten de veritat la vida de la gent.”


“Aquesta situació que ens expliquen els treballadors de Bic Graphic, juntament amb la que s’està vivint a Covestro i a Ercros, ens recorda que necessitem, més que mai com defensem els socialistes, un pla de reindustralització de les comarques tarragonines. Al conjunt de la demarcació tenim quasi 70.000 aturats censants que no poden esperar solucions miraculoses d’aquí 18 mesos perquè no poden perdre ni 18 dies. Cal una acció conjunta i immediata per garantir la reactivació del nostre teixit productiu i generar així nous llocs de treball. Nosaltres hi estem disposats”, ha conclòs la diputada socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada