dilluns, 11 d’abril del 2016

EL PSC EXIGEIX A LA GENERALITAT QUE INVERTEIXI EN EL DESENVOLUPAMENT DEL PARC NATURAL DE LA SERRA DEL MONTSANT



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha exigit al Govern de la Generalitat que torni a invertir en el desenvolupament del parc natural de la serra del Montsant amb partides pressupostàries concretes en els pressupostos del Govern que s’han de debatre en breu al Parlament.

Segons els diputats socialistes Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra “el Priorat, com la Conca de Barberà, forma part de les comarques demogràficament petites que han estat obviades sistemàticament primer pel Govern d’Artur Mas i ara pel Govern de CDC sostingut per ERC i la CUP. Volem recuperar els nivells inversors que van permetre desenvolupar la comarca durant els anys de Govern de progrés dels presidents Maragall i Montilla.”

Entre aquestes mesures urgents que els socialistes demanen impulsar i que comportarien partides pressupostàries perfectament assumibles pel Govern trobem la millora de les xarxes de comunicacions ADSL i de telefonia mòbil al conjunt de la comarca –i, per tant, també als municipis muntanyosos- i la millora de la xarxa d’abastament d’aigua a tots els nuclis del Priorat des de l’entorn de Falset fins als municipis de Porrera, Gratallops, Poboleda o Torroja.

En la mateixa línia s’ha manifestat la portaveu socialista a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez, qui ha afirmat que “tenim un Govern que parla molt de Catalunya però molt poc de les necessitats reals dels catalans, en especial d’aquells que vivim fora de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.”

“Amb Convergència al Govern i el vot favorable d’ERC les inversions de la Generalitat a Falset i a la comarca del Priorat han davallat quasi un 90% passant de més de 6,5 milions amb Govern Montilla a menys de 740.000 euros d’inversions amb Govern Mas. És intolerable! És que el Priorat no forma part de Catalunya per aquest Govern? Tenim els mateixos problemes i necessitats que la resta de ciutadans i no ens mereixem aquesta desinversió absolutament degradant!”, ha emfatitzat la portaveu socialista.  


Finalment, els diputats socialistes s’han compromès a treballar al Parlament per aconseguir desenvolupar un pla de senyalització turístic integral de la comarca del Priorat. “Aquesta comarca té un ampli potencial turístic que no es redueix tan sols a l’àmbit enoturístic com sembla que creu el Govern. Cal aprofitar totes les sinergies per guanyar en capacitat d’atracció de nous visitants i generar activitat econòmica i nous llocs de treball. A diferència del Govern, i dels grups que li donen suport, els socialistes creiem i defensem el país real que contempla els grans nuclis de població però també les comarques demogràficament petites però amb identitat pròpia com el Priorat sense la qual no podríem entendre Catalunya”, han conclòs Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada