dilluns, 1 de desembre del 2014

L’ATUR A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA S’HA INCREMENTAT UN 7% AMB EL GOVERN DEL PP



“Fa tres anys, Rajoy i el PP van arribar al Govern prometent que baixarien l’atur i rellançarien l’economia i que, a més, ho farien sense pujar impostos, ni retallar les prestacions als aturats, ni les pensions, ni la sanitat i l’educació públiques. Per desgràcia no ha estat així sinó, més aviat, ha succeït tot el contrari del que van prometre”, segons ha resumit el diputat socialista Joan Ruiz.

La realitat, ha destacat el diputat del PSC, “és que tot ha resultat un engany del PP que no tan sols ha reduït l’atur sinó que l’ha incrementat un 7% a la província de Tarragona, segons dades oficials del mateix Govern.” Així, hem passat de 63.410 aturats registrats en el moment en què Mariano Rajoy va ser investit president del Govern als 68.307 aturats actuals, “és a dir, que lluny de reduir-se el nombre d’aturats a les nostres comarques s’ha incrementat en 4.897 persones amb el PP al Govern.”

Tres anys després de la victòria electoral del PP, i malgrat la propaganda del mateix Govern que afirma irresponsablement que la crisi “ja és cosa del passat”, “3.726 tarragonins, la immensa majoria dels quals són joves, han hagut de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida ja que no trobaven feina al nostre país. Estem parlant de què amb el PP al Govern Espanya s’ha convertit en el país de tota la Unió Europea amb la taxa d’atur juvenil més alta i el segon amb l’atur de llarga durada més elevat.”

Joan Ruiz ha afegit que durant aquest mateix període de Govern de Rajoy el treball temporal involuntari ha assolit una taxa del 92%, quasi 30 punts per sobre de la mitjana europea. Al mateix temps el salari mitjà dels treballadors ha caigut en quasi 100 euros mentre han augmentat les retribucions salarials dels alts directius en un 7%. “El PP ha aconseguit una trista i insòlita fita amb la seva reforma laboral: que hi hagi persones que malgrat tenir treball siguin pobres. Tenen feina, sí, però cobren tan poc que no poden sortir dels paràmetres de pobresa.”


“Tenint en compte aquest balanç tan lamentable en quin món viuen els diputats del PP i el mateix Rajoy per vanagloriar-se dels seus “èxits” econòmics? Si tot va tan bé com ells diuen com és que les dades del mateix ministeri de Treball constaten un augment de l’atur i un descens del nombre de cotitzants a la Seguretat Social i de la població activa amb el PP al Govern?”, ha preguntat el diputat tarragoní.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada