dimecres, 3 de desembre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT PER AL 2015 CAUEN UN 30% AL CAMP DE TARRAGONA




El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dimecres que “les inversions dels pressupostos de la Generalitat al Camp de Tarragona per aquest proper 2015 cauen un 30% en relació als pressupostos d’enguany. Des de què Artur Mas és president de la Generalitat el volum inversor destinat a les comarques tarragonines ha caigut un 78%. De cada 10 euros d’inversió, de mitjana, que teníem amb el Govern de progrés n’hem perdut 8”, segons ha subratllat el diputat socialista Xavier Sabaté.

En concret les inversions directes destinades a les sis comarques del Camp de Tarragona passen dels 47 milions d’euros d’enguany a menys de 36 milions d’euros per l’any vinent. Cal recordar que els darrers pressupostos del Govern de progrés (any 2010) van contemplar una inversió total de 152 milions d’euros per al Camp de Tarragona.

El diputat tarragoní, que ha qualificat aquesta proposta de pressupostos del Govern de CiU com “una presa de pèl. Són uns comptes desoladors que passen de llarg de les comarques tarragonines.” Així, Sabaté ha posat de relleu que mentre al Camp de Tarragona les inversions davallen un 30% “al conjunt del país pugen un 12% i a Barcelona i la seva corona metropolitana s’incrementa un 24% el pressupost. És incomprensible! La veritat és que estem davant dels pitjors pressupostos de la història per a les nostres comarques.”

Xavier Sabaté ha afirmat que “al damunt ens hem trobat que hi ha partides doblades! Per exemple, els dos milions d’euros destinats a la construcció del palau d’esports de Tarragona computa dues vegades en els pressupostos quan es tracta d’una única inversió!”

Els socialistes també denuncien la davallada de les inversions a l’Alt Camp -cauen un 89%- i al Baix Penedès -descens del 45%-. D’altra banda, la desinversió acumulada a la Conca de Barberà des del 2010 arriba al 92% de la inversió precedent, mentre que al Priorat aquest percentatge és del 89%.

“Davant d’aquest desastre, jo apel·lo a la sensibilitat dels diputats d’ERC i de CiU perquè no votin a favor d’aquests pressupostos tan lesius per Tarragona. No pot ser que representem el 9% del total de la població catalana i tan sols rebem el 4% de les inversions. Tarragona no es mereix tant de menyspreu!”  


Finalment, el grup parlamentari socialista s’ha compromès ha elaborar una alternativa a aquests comptes bastint esmenes que incloguin “els flagrants oblits” del Govern de CiU.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada