dimecres, 17 de desembre del 2014

JOAN RUIZ: “EL PP DEIXA EN EL “LIMBO” A 17.345 TARRAGONINS”



El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha acusat avui al Govern del PP de deixar “en el “limbo” a 17.345 dependents amb grau I de les comarques tarragonines. La llei els reconeix el dret a una prestació però l’executiu de Rajoy ha demorat reiteradament l’accés real a aquesta ajuda via  moratòria de la llei de Dependència.”

Joan Ruiz ha recordat que el primer que va fer el Govern del PP quan va accedir el Govern va ser retallar les prestacions a les persones amb dependència moderada. “Milers de ciutadans tarragonins que se’n van anar a dormir el 29 de desembre de 2011 sent beneficiaris de la llei de dependència es van despertar l’endemà havent perdut la prestació per culpa del PP, que va ocultar les seves intencions durant la campanya electoral però que va ser la primera retallada que va executar un cop instal·lat Rajoy a la Moncloa. Ja es van estrenar amb enganys...”

Posteriorment el Govern del PP ha anat demorant l’accés dels dependents moderats a les prestacions contemplades per la llei. Ara, en teoria, aquests ciutadans tindran dret efectiu a l’atenció per dependència a partir de l’1 de juliol de 2015.

“Però aquí continuen les mentides i les trampes –ha subratllat Joan Ruiz- ja que la previsió de despesa del Ministeri en matèria de dependència és la mateixa que la del 2014! La incògnita és més que evident: com podran pagar les prestacions que, en teoria, han d’entrar en vigor quan la quantitat econòmica adreçada a fer-ho possible és la mateixa que enguany? Tornaran a retardar el calendari d’aplicació de la llei? Se’ls ha oblidat incorporar aquesta partida pressupostària als pressupostos?”


En aquest sentit, el diputat socialista ha demanat als diputats del PP per Tarragona “que surtin del seu mutisme i abandonin la seva inacció. Curiosament, els ciutadans han detectat que el PP s’ha especialitzat en convocar rodes de premsa per parlar de les institucions on no governen però que no convoquen ni una sola per donar explicacions d’allà on sí tenen responsabilitat de Govern. Els tarragonins necessiten una resposta i no es mereixen tant de menyspreu. Cobraran els dependents moderats el que els correspon a partir de juliol de 2015 o se’ls tornarà a donar una patada cap endavant com ha fet el PP fins ara?”, ha conclòs Joan Ruiz.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada