dilluns, 2 d’abril del 2012

EL PSC DENUNCIA L’AUGMENT DE LES LLISTES D’ESPERA A LA REGIÓ SANITÀRIA DEL CAMP DE TARRAGONA


El diputat socialista al Parlament per Tarragona i portaveu del PSC en matèria de salut, Josep Maria Sabaté, ha denunciat aquest dilluns l’augment de les llistes d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona. “A Tarragona al 2010 hi havia 8.703 persones en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica a les nostres comarques. Doncs bé, en aquests moments podem afirmar que aquesta xifra ja supera les 19.000 persones a les comarques del Camp de Tarragona. Això suposa aproximadament un 3% del total de la població, el que, tot plegat, ens situa en un escenari d’autèntic escàndol.”

Josep Maria Sabaté ha explicat que pel que fa als procediments garantits les llistes d’espera al Camp de Tarragona “s’han incrementat en 2.613 persones, és a dir, un 54% més en relació amb el 2010. Un percentatge superior al de la mitjana del país que és del 42%.”

“Cal remarcar que el creixement més significatiu de les llistes d’espera s’ha produït a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona on les llistes d’espera han crescut un 89%.”

Pel que fa a la resta de centres més destacats de la regió sanitària, a l’Hospital de Sant Joan de Reus les llistes d’espera han crescut un 43%, a l’Hospital del Vendrell un 38%, a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla un 25% i al Pius Hospital de Valls un 43%.

D’altra banda, Josep Maria Sabaté també ha alertat que el temps d’espera per operar-se de cor a l’Hospital de Bellvitge, que és que cobreix la nostra regió sanitària, s’ha incrementat fins als 8 mesos. “Són els mateixos metges els qui alerten que sense més recursos no poden complir el termini màxim de tres mesos que ha fixat el Departament de Salut en el nou model de llistes d’espera.”

Així mateix, també ha disminuït el nombre de colonoscòpies que es duen a terme en aquest centre hospitalari. Durant l’any 2010 es van fer unes 6.000 colonoscòpies mentre que l’any passat aquesta xifra es va reduir fins a les 4.500 colonoscòpies, és a dir, un 25% menys. Josep Maria Sabaté ha subratllat que el càncer de colon és la segona causa de mortalitat per càncer a Catalunya i que un 4% de les colonoscòpies que es practiquen detecten càncer.

Tot plegat, segons el diputat socialista, “ens confirma les intencions del Govern de Mas d’anar desmantellant la sanitat pública a Catalunya amb retallades pressupostàries i assistencials que minven la qualitat del servei. Sota el paraigües de les “mesures anticrisi” i de l’austeritat hi ha indicis clars de privatització del sector sanitari català pensats, no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector privat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada