dimecres, 11 d’abril del 2012

CONTRA EMPRESARIS I CONSUMIDORS


No tenen remei. Els talibans del capitalisme ja no defensen refundar-lo com deia Sarkozy el quart trimestre de 2008 – fins i tot va parlar d’un nou ordre. Pel contrari, afavoreixen la formació o l’accentuació de grans monopolis i oligopolis que acaben carregant-se la competència que és una de les bases en que se sustenta l’economia de mercat. Això perjudica greument tant la immensa majoria d’empresaris com la totalitat de consumidors.

Un d’aquests màxims talibans a Espanya que influeixen tant en el govern del PP és Telefònica que, per cert, acaba de rebre la confirmació d’una sanció de més de 150 milions d’euros per pràctiques abusives. Doncs bé, aquesta companyia ha pagat un informe que recomana carregar-se els òrgans reguladors del Mercat de les Telecomunicacions (CNMT) amb seu a Barcelona i el de l’energia (CNE) per unificar-los amb el de la competència. L’informe ha estat copiat pel Govern del PP que el va incorporar a un acord del Consell de Ministres el 17 de febrer. Aquests órgans reguladors que tot i la seva tasca no han pogut impedir abusos per eliminar competència d’altres empreses o contra els consumidors deixaran d’existir i suposaran una nova agressió als petits i mitjans empresaris i a tots els ciutadans del govern del PP. A més, els pocs consellers del nou òrgan unificat, que no podran ser especialistes en tantes tasques seran escollits a dit pel ministeri i ratificats –per dir-ho d’alguna manera– pel Congrés dels Diputats. És un veritable cop d’estat al lliure mercat i a la protecció dels qui no tenen altre remei que consumir els seus productes.


El conseller d’Empresa i Ocupació Xavier Mena ha declarat al Parlament que no li agrada aquesta iniciativa. També ho va dir del decret 1/2012 del Govern d’Espanya que segava les possibilitats de desenvolupament de les energies renovables i que també ha suposat una agressió a empresaris i consumidors catalans però els seus diputats de CiU a les Corts van acabar xiulant. Faran el mateix ara ?



Vol el PP dificultar i, en la pràctica, acabar amb el lliure mercat provocant situacions de domini i deixant desprotegits petits i mitjans empresaris i consumidors i “governamentalitzant” un únic òrgan regulador nomenat a dit formalment pel Govern del PP. En la pràctica, per grans empreses a les que tan servil es mostra aquest govern. CiU també ho acabarà aprovant i claudicarà davant aquesta nova dependència dels catalans que el govern del PP va instaurant ?





Article de Xavier Sabaté publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada