dilluns, 3 de gener del 2011

UNS 14.000 TREBALLADORS TARRAGONINS ES BENEFICIARAN ENGUANY DE LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL


“L’augment del salari mínim interprofessional beneficiarà enguany a uns 14.000 treballadors de les comarques tarragonines”, així ho ha assenyalat aquest dilluns el diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, a l’hora d’explicar l’impacte que l’augment del S.M.I. tindrà a nivell de la demarcació de Tarragona.

“Per aquest 2.011 el Govern ha aprovat un augment d’un 1,3% del salari mínim interprofessional el que implica que la quantia quedi fixada en els 641,40 euros mensuals (21,38 euros al dia) i el còmput anual en 8.979 euros.”

Així mateix, els treballadors eventuals hauran de percebre un salari no inferior als 30,39 euros per jornada de treball en el cas que els seus serveis en una mateixa empresa no excedeixin de 120 dies. Per la seva banda, els treballadors de l’àmbit de la llar hauran d’obtenir 5,02 euros per hora treballada.

Segons ha posat de relleu Joan Ruiz, “des de que José Luis Rodríguez Zapatero és president del Govern, l’any 2004, el salari mínim interprofessional s’ha incrementat en un 37%, passant dels 460 euros mensuals del 2004 als 641 euros actuals.”

“Tot i la crisi econòmica el Govern continuarà mantenint el rumb fixat en l’augment progressiu del S.M.I. per incrementar el poder adquisitiu dels treballadors que disposen de les rendes més baixes.

Cal recordar que el salari mínim interprofessional fixa la quantia retributiva mínima que ha de percebre un treballador sense distinció d’edat o sexe o de la tipologia del seu contracte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada