divendres, 14 de gener del 2011

EL SENADOR TARRAGONÍ RAMON ALEU SERÀ EL PRIMER SENADOR EN PARLAR EN CATALÀ AL PLE DEL SENAT


El senador de l’Entesa Catalana de Progrés per Tarragona, Ramon Aleu, serà el primer senador en parlar en català al ple del Senat. En concret, el senador tarragoní presentarà en català una moció en relació als plans de lluita contra el fracàs i l’abandonament escolar en el ple que es durà a terme el proper 18 de gener.

Això serà possible gràcies a la reforma del reglament de la Cambra Alta, aprovat gràcies a una moció de l’Entesa Catalana de Progrés, que permet utilitzar de manera oral i escrita totes les llengües oficials de l’Estat.

Segons Ramon Aleu, “dimecres vinent protagonitzarem un pas simbòlic però molt important en el reconeixement de la realitat objectiva d’aquest país. L’ús del català i de la resta de llengües oficials de l’Estat en les sessions del Ple, les Comissions i el diari de sessions permetrà que el Senat sigui una autèntica cambra de representació territorial en reflectir el pluralisme lingüístic del país.”

Cal recordar que la reforma del reglament que permet l’ús del català es va aprovar amb el vot de totes les forces polítiques de la Cambra Alta, tret del Partit Popular. Així mateix, el mateix Ramon Aleu, com a portaveu de l’Entesa, va presentar una moció en aquest sentit la passada legislatura que aleshores no va prosperar en tenir el vot negatiu del grup popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada