dijous, 13 de gener del 2011

2.771 MARES TARRAGONINES VAN PERCEBRE LA PRESTACIÓ DE MATERNITAT DURANT LA SEGONA MEITAT DE L’ANY PASSAT


Segons ha informat avui el diputat socialista, Joan Ruiz, “durant el darrer semestre de 2010 un total de 2.771 mares tarragonines es van beneficiar d’aquest permís de maternitat el que va comportar una despesa de 16.019.554 euros per a la Seguretat Social.”

El diputat tarragoní també ha explicat que “durant l’any passat el Ministeri de Treball va dur a terme una campanya informativa que sota el lema “tu també tens dret” donava tota la informació sobre la prestació de maternitat no contributiva a fi i efecte d’ampliar la seva difusió entre les dones que la poden sol·licitar.”

Aquesta campanya informativa responia a la voluntat de la Seguretat Social d’ampliar el ventall de beneficiades per aquesta nova prestació, ja que el seu nombre total fins aleshores estava per sota de les expectatives inicials del Ministeri.

Cal recordar que aquesta prestació de maternitat no contributiva és una de les noves prestacions que va aprovar la llei d’igualtat de 2007. La prestació beneficia les mares que no tinguin el període de cotització exigit per la llei per cobrar la prestació de maternitat contributiva. La prestació consisteix en el pagament durant 42 dies d’una quantia econòmica equivalent a l’Índex Públic de Rendes d’Efectes Múltiples, IPREM, és a dir, al voltant de 745 euros.

“Vull recordar que les persones que vulguin informar-se sobre tot allò relacionat amb les prestacions de maternitat o paternitat només cal que accedeixen a la pàgina web www.seg-social.es, que truquin al telèfon 900 16 65 65 o bé que consultin a les oficines de la Seguretat Social i de l’Agència Tributària. En aquests moments de dificultats econòmiques és més necessari que mai que els potencials beneficiaris del ventall de prestacions que recull la llei d’igualtat tinguin ple coneixement de les ajudes a les que poden accedir.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada