dimarts, 7 de setembre del 2010

L’HIPOCRESIA DE CIU


A vegades l’actualitat fa que no mirem enrera i no recordem el passat més immediat. Doncs bé, jo vull fer un exercici de memòria i recordar quan CiU presumia de ser decisiva a Madrid, tant amb Governs socialistes com amb el PP.

Comencem amb els socialistes i amb la darrera legislatura de Felipe González. Cal recordar que en aquell moment CiU va posar com a condició per votar els pressupostos generals de l’Estat la paralització de l’aleshores desdoblament de la N-240 (projecte anterior a l’actual A-27.) Perquè? Perquè l’alcalde de Tarragona, senyor Nadal, tenia una eleccions municipals properes i un barri de la ciutat, el de Sant Salvador, no volia el desdoblament de la carretera que partia el barri. Van ser, doncs, els interessos electoralistes de CiU els que ens van deixar a tots sense aquesta connexió que ara tots reclamem com a tan urgent. Aquesta actitud no va pas esmenar-se quan CiU va donar suport als Governs d’Aznar. Ans al contrari, durant els 8 anys què el PP va governar a Espanya els diputats de CiU al Congrés van votar la investidura de José Maria Aznar com a president del Govern. Durant aquells anys (els anys del “boom” de la construcció) CiU va votar tots i cadascun dels pressupostos generals de l’Estat que va presentar el Govern del PP, uns pressupostos “condicionats” pels diputats convergents segons ells mateixos afirmaven. Algú recorda que durant tots aquests anys hi haguessin partides econòmiques per poder construir l’A-27 (l’autovia Tarragona-Montblanc)?

Des del 2004 José Luis Rodríguez Zapatero és president del Govern. Durant aquests anys els diputats socialistes hem treballat per nodrir amb partides pressupostàries els diferents trams d’aquesta autovia tan necessària per Montblanc, la Conca de Barberà i pel conjunt del Camp de Tarragona. Ara, davant de la reducció de les inversions derivada de la crisi econòmica que estem patint, el ministeri de Foment va anunciar que algunes obres, entre aquestes el tram de variant de Valls-Montblanc de l’A-27, es podrien veure afectades per la retallada pressupostària. Doncs bé, quina va ser la reacció dels diputats, alcaldes i càrrecs de CiU? “exigir” al ministeri de Foment que executés unes obres que són “absolutament imprescindibles” per les comarques tarragonines. No és aquesta una actitud hipòcrita? Unes obres que abans no eren importants ara, que estan a l’oposició, són absolutament imprescindibles.

Vèiem, doncs, com els responsables de CiU exigeixen als altres allò que ells no es van exigir al seu moment, quan tenien l’oportunitat per a fer-ho.

Un cop dit això vull deixar molt clar als ciutadans de Montblanc i de la Conca de Barberà que l’A-27 es farà i s’executarà amb diners públics. Gràcies a les gestions fetes des del territori, també per les actuacions del diputats socialistes, el mateix ministre Blanco va anunciar fa uns dies que l’A-27 serà una de les infraestructures prioritàries pel Ministeri de Foment i que s’augmentarà la dotació destinada a la seva construcció de cara als pressupostos generals de l’Estat pel 2011. Una fita que serà possible gràcies a la feina feta, amb discreció però amb diligència, allà on toca i no pas per la gesticulació estèril ni els discursos abrandats que fan molt soroll però no porten enlloc.

El Govern socialista creu amb Montblanc i amb La Conca de Barberà i continuarà demostrant el seu compromís amb actuacions concretes que beneficiïn el nostre territori i la seva gent.

Article publicat al setmanari Nova Conca




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada