divendres, 10 de setembre del 2010

28-N, VALLS S’HI JUGA MOLT


El president Montilla ha anunciat aquesta setmana que les eleccions al Parlament se celebraran el proper 28 de novembre. Unes eleccions aquestes en les què Valls, l’Alt Camp i el conjunt de Catalunya s’hi juguen molt. O bé, continuar pel camí de progrés, iniciat al 2003, que segueixi millorant la qualitat de vida dels ciutadans o bé aventurar-nos en una aventura independentista liderada per CiU que, curiosament, va dependre del PP els darrers anys que va governar. Els catalans haurem de triar entre tres propostes molt clares, l’opció sobiranista que representen CiU-ERC-Reagrupament-Solidaritat Catalana..., el retorn al passat centralista de la mà del PP i Ciutadans, o bé l’opció que representa el PSC centrada en la defensa del catalanisme i el federalisme que, estic convençuda, és el punt de trobada de la immensa majoria de ciutadans del nostre país.

Mireu, a diferència d’altres que opcions com CiU, amb un cap de llista per Tarragona que destaca per no “mullar-se”, no dir mai res del que pensa sobre el que és objecte de debat a les comarques que vol representar, nosaltres no ens presentem davant la ciutadania amb les mans buides, ni amb declaracions de bones intencions teòriques sinó amb una obra de Govern en aquests darrers quatre anys que ens avala.

Una obra de Govern que ha transformat la realitat quotidiana del dia a dia dels vallencs i vallenques i de la gent de l’Alt Camp amb iniciatives com la construcció del tram de la C-14 entre Reus i Alcover (que ha de tenir continuïtat amb les obres que s’han de dur a terme a la C-51 en el tram comprès entre Valls-Albinyana), com el pla de barris que ha beneficiat Valls (amb l’obra emblemàtica de la biblioteca de Ca Creus), l’ARE que suposarà la construcció de 1.700 nous habitatges a la ciutat, la llei de millora d’urbanitzacions (amb actuacions, per exemple, al Mas del Plata de Cabra del Camp).

A nivell de promoció turística, s’ha potenciat la Ruta del Cister i del Camí de Sant Jaume, així com el suport al sector comercial i els ajuts del Pladetur. A Valls, no cal que us incideixi el que suposarà la construcció del Museu Casteller de Catalunya.

Sí parlem de paràmetres de qualitat de vida hem de parlar d’equipaments de Salut. En aquest àmbit m’agradaria destacar la construcció de quatre nous consultoris locals al Pla de Santa Maria, Bràfim, Valls i Montferri, un nou CAP a Vila-rodona, a banda de millores al servei d’urgències del Pius Hospital de Valls i els serveis d’hemodiàlisi i oncologia. També l’obertura de nous centres de rehabilitació a Alcover i Montblanc per evitar desplaçaments als pacients.

Nous regadius a Valls, nou sòl industrial a Alcover, Valls i El Pla de Santa Maria, nous projectes d’energia renovable entre Montferri i Bràfim, la reforma de 14 escoles i instituts a la comarca, etc.

Donar continuïtat a aquesta ingent tasca de Govern també és el que ens jugarem els vallencs i vallenques el proper 28 de novembre a les urnes.

Article publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada