dilluns, 20 de setembre del 2010

FRANCESC VALLÈS: “VALOREM POSITIVAMENT LA DECISIÓ DEL GOVERN DE CULMINAR EL PROCÉS DE DESIGNACIÓ D’UN EMPLAÇAMENT PELS RESIDUS NUCLEARS DEL PAÍS”


El coordinador del PSC a les Corts Generals i diputat socialista per Tarragona, Francesc Vallès, ha valorat “molt positivament la decisió del Govern de culminar el procés de designació d’un emplaçament pels residus nuclears del país. Crec que és una decisió històrica, valenta i responsable.”

Vallès ha recordat que “és el primer cop que un Govern pren la decisió de construir un Magatzem Temporal Centralitzat que aculli tots els residus nuclears del país. Cap altre Govern ho havia fet. Estic convençut de què es tracta de la millor de les solucions possibles per tractar els residus nuclears.”

El portaveu del PSC a Madrid ha assegurat que “a partir d’ara, en una setmana coneixerem la ubicació definitiva.”

D’altra banda, el primer secretari del PSC del Camp de Tarragona i cap de llista socialista per la província a les properes eleccions al Parlament, Xavier Sabaté, ha assenyalat que “els socialistes volem desmentir les campanyes que irresponsablement fan alguns en relació amb el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears.”

“Aquest magatzem no vindrà a Catalunya, és obvi. Malgrat això, ERC deia encara la setmana passada que l’ATC anirà a Ascó. Doncs no és veritat, prou de sembrar dubtes entre la gent”, ha emfatitzat Xavier Sabaté.

El primer secretari del PSC del Camp de Tarragona ha afegit que el Govern pren decisions de forma responsable i que aquest (en relació als residus nuclears) és un problema al que cal donar una solució i la millor solució és el Magatzem Temporal Centralitzat.

“L’emplaçament d’un Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears no estigmatitza un territori, no l’empobreix, sinó que suposa una sortida econòmica per l’indret que l’acull. En cas contrari no el voldria ningú”, ha conclòs Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada