divendres, 24 de setembre del 2010

LA QUANTIA DE LA PENSIÓ MITJANA A TARRAGONA S’HA INCREMENTAT UN 3,7% EN RELACIÓ AL SETEMBRE DE L’ANY PASSAT


“La quantia de la pensió mitjana a les comarques tarragonines s’ha incrementat en un 3,7% d’un any cap aquí. En aquests moments hi ha un total de 147.502 pensionistes a Tarragona que perceben una pensió mitjana de 746 euros mensuals. Cal tenir en compte que el nombre total de persones que cobren una pensió a Tarragona s’ha incrementat en un 1’7% en relació a l’any passat.” Així ho ha donat a conèixer avui el diputat socialista per Tarragona, Francesc Vallès, qui també ha especificat les quanties per tipologia de pensió.

Així, a la província de Tarragona hi ha 91.812 tarragonins que perceben una pensió de jubilació (831 euros mensuals), 37.495 una pensió de viduïtat (536 euros al mes), 14.008 una pensió per incapacitat permanent (879 euros mensuals), 3.999 una pensió d’orfandat (327 euros al mes) i 187 una pensió a favor de familiars (433 euros mensuals).

En relació a aquests dades Francesc Vallès ha explicat que “la nòmina mensual de les pensions contributives al nostre país ha superat els 6.803 milions d’euros, el que ens dóna una idea del volum i de la dimensió econòmica que comporta el funcionament del sistema públic de pensions, una de les bases del nostre Estat del Benestar. Precisament, mantenir i enfortir aquest Estat del Benestar és l’objectiu de les mesures estructurals endegades pel Govern per fer front a la crisi econòmica.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada