dilluns, 16 de novembre del 2009

UNS 4.300 TARRAGONINS A L’ATUR PODRAN ACCEDIR A L’AJUDA DE 420 EUROS QUE CONCEDEIX EL GOVERN


“A partir de demà, divendres 13 de novembre, les persones que estan aturades i que ja hagin esgotat el subsidi per desocupació a partir de l’1 de gener d’enguany podran accedir a l’ajuda extraordinària de 420 euros mensuals durant sis mesos que ofereix el Govern. Aquí a les comarques tarragonines això suposarà, segons les primeres estimacions, que unes altres 4.300 persones es puguin beneficiar d’aquesta prestació dels 420 euros.” Així ho ha anunciat avui el diputat socialista per Tarragona, Francesc Vallès, qui ha valorat molt positivament que aquesta ajuda pugui beneficiar, amb caràcter retroactiu, a aquells ciutadans que hagin esgotat les ajudes de l’atur a partir de l’1 de gener d’enguany.

Vallès també ha anunciat que, en previsió que es puguin formar cues a les oficines d’ocupació, el Ministeri de Treball ja ha enviat a les persones que es poden beneficiar d’aquesta mesura tota la documentació necessària amb les seves dades impreses, de manera que només l’han de signar i lliurar-la a les oficines de treball.

El diputat socialista ha explicat que “aquesta mesura endegada pel Govern suposa pels seus beneficiaris rebre una ajuda extraordinària de 421,70 euros al mes durant els propers sis mesos. Cal remarcar que és el primer cop que s’endega una iniciativa similar al nostra país, una iniciativa que és la resposta del Govern a la situació d’aquelles persones que estan a l’atur i que ja han esgotat la prestació per desocupació. El Govern, doncs, aposta clarament per ajudar a aquells que ho estan passant més malament i evitar així el risc d’exclusió social.”

Cal recordar que poden accedir a aquesta ajuda aquelles persones que es trobin a l’atur i que ja hagin esgotat la prestació contributiva per desocupació i que no tinguin rendes superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional. A nivell de província de Tarragona, segons les mateixes estimacions, es calcula que més de 10.000 persones es podran beneficiar d’aquesta prestació extraordinària, de les quals unes 4.300 a partir de demà.

Els potencials beneficiaris del Pla Extraordinari de Protecció per Desocupació han d’haver arribat a esgotar, o hauran d’esgotar, la prestació per desocupació en el període comprès entre l’1 de gener de 2009 i el 31 de gener de 2010. A més, segons Francesc Vallès, “el Govern no descarta prorrogar aquesta ajuda si la situació així ho exigeix.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada