dimarts, 3 de novembre del 2009

17 URBANITZACIONS DE L’ALT CAMP OPTEN A REBRE UN AJUT DE LA LLEI DE MILLORA D’URBANITZACIONS AMB DÈFICITS URBANÍSTICS


La diputada del PSC per Tarragona, Núria Segú, ha explicat avui que “un total de 17 urbanitzacions de l’Alt Camp opten a rebre un dels ajuts contemplats en la primera convocatòria de subvencions relacionada amb la Llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics. En concret, han presentat sol·licitud per rebre un ajut sis urbanitzacions de Vallmoll, quatre de Querol, quatre més del Puigpelat i una més dels municipis d’Aiguamúrcia, La Cabra del Camp i El Pla de Santa Maria.”

La diputada vallenca ha afirmat que “aquestes dades converteixen l’Alt Camp en la comarca del Camp de Tarragona que ha presentat un major nombre d’urbanitzacions a aquesta primera convocatòria d’ajuts relacionada amb la Llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics.”

Aquesta primera convocatòria de la Llei preveu atorgar ajuts per un valor total de 10 milions d’euros. Aquestes subvencions es destinaran a millorar la qualitat dels serveis que hi ha en aquestes urbanitzacions i millorar així la qualitat de vida dels seus residents. En el conjunt de les comarques del Camp de Tarragona un total de 37 urbanitzacions opten a rebre alguna subvenció. D’aquestes, 17 a l’Alt Camp, 11 al Baix Camp, 5 al Baix Penedès i 4 al Tarragonès.

Segons Núria Segú, “moltes d’aquestes urbanitzacions es van crear durant les dècades dels 60 i els 70 del segle passat i ja van néixer sense la necessària xarxa de serveis, amb dèficits molt importants en matèria de abastament d’aigua, paviment o enllumenat. L’objectiu d’aquesta nova llei, aprovada al Parlament el passat mes de març, és garantir els serveis bàsics essencials als residents d’aquestes urbanitzacions que van adquirir un habitatge com a segona residència però que, en molts casos, ja han convertit aquest habitatge en la seva residència principal.”

D’altra banda, en els propers mesos el Departament de Política Territorial convocarà dues altres línies d’ajuts complementàries, relacionades amb la mateixa llei, dirigides en aquest cas als Ajuntaments (per tal que puguin executar obres d’urbanització en aquestes àrees) i als parcel.listes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada