divendres, 27 de novembre del 2009

854 CONDUCTORS TARRAGONINS HAN PERDUT EL CARNET DE CONDUIR DES DE L’ENTRADA EN VIGOR DEL CARNET PER PUNTS ARA FA TRES ANYS


El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha anunciat avui que “des de l’entrada en vigor del nou sistema de carnet per punts fins al mes d’agost d’enguany un total de 854 conductors de la província de Tarragona han perdut el carnet de conduir. D’aquests, 1 conductor va perdre el carnet durant el 2007, 553 durant el 2008 i 300 en els primers vuit mesos d’enguany.”

El diputat tarragoní també ha explicat les novetats de la nova llei de seguretat vial aprovada recentment pel Congrés dels Diputats. Segons Joan Ruiz “la nova llei permetrà evitar la impunitat dels conductors més temeraris que posen en perill la seguretat a les carreteres per la seva imprudència. Així mateix, es redueix els temps de tramitació i s’estableix que les sancions econòmiques serveixin per a finançar actuacions encaminades a la millora de la seguretat vial.”

Amb aquesta nova llei les infraccions lleus seran sancionades amb una multa de fins a 100 euros, les greus amb multes de 200 euros i les molt greus amb sancions de 500 euros.

Joan Ruiz ha afirmat que “la formula del carnet per punts ha demostrat la seva eficàcia en aquests tres darrers anys a l’hora de reduir la sinistralitat a la nostra xarxa viària. La pèrdua de punts per infraccions molt greus, com ara conduir amb una taxa d’alcohol superior a l’establerta o sota l’efecte de substàncies psicotròpiques, s’ha traduït en una millora de la seguretat a les nostres carreteres. En aquest sentit només cal recordar que fins a un 40% dels accidents mortals que es produeixen en el nostre país són conseqüència de conduccions temeràries de persones que es trobaven sota els efectes de l’alcohol o de les drogues.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada