dilluns, 2 de juliol del 2018

EL PSC DEMANA QUE LA LLUITA CONTRA LA DESPOBLACIÓ DE LES ZONES RURALS SIGUI UNA PRIORITAT DE PAÍS A L’AGENDA POLÍTICA




Impulsar que la lluita contra la despoblació de les comarques de l’interior i de les zones rurals sigui una prioritat a l’agenda política i l’acció de les diferents administracions implicades així com augmentar les inversions i tractar de manera concreta les actuacions que cal impulsar a cada territori.

Aquestes són les principals conclusions de la jornada oberta “lo rural és vida”, organitzada pel PSC, que s’ha dut a terme aquest cap de setmana a la sala d’actes de l’Ajuntament de Falset amb una nombrosa representació del món local i municipal de les comarques tarragonines.

Així, segons ha destacat la portaveu socialista a l’Ajuntament de Falset Maria Jesús Sànchez, “la lluita contra el progressiu despoblament de les comarques allunyades de la costa requereix de majors inversions per part dels Governs implicats. Hauria de ser una prioritat realment de país però, lamentablement, no ho és i això agreuja el problema. Tan sols cal recordar que les inversions de la Generalitat al Priorat han caigut en un 89% en els darrers set anys.”

La portaveu del PSC il·lustra aquesta afirmació recordant que mentre l’any 2010, darrer any de Govern Montilla, les inversions de la Generalitat a la comarca van assolir els 6,5 milions d’euros l’any passat amb prou feina van arribar a 700.000 euros per a tot el Priorat.

“I això és lesiu, és molt lesiu perquè qui en surt perjudicat és la gent del Priorat. Pensem que hi ha pobles, com Ulldemolins, que han perdut fins a 104 habitants en els darrers 20 anys. Cal redreçar aquesta dinàmica i podem fer-ho si els Governs implicats creuen en el territori i tornen a invertir els recursos necessaris per garantir i millorar serveis bàsics com, per exemple, l’oferta educativa”, ha explicat Maria Jesús Sànchez.

“Els i les socialistes estem convençuts que el Priorat té futur. Som un referent vitivinícola a nivell mundial. La veritat és que tenim un potencial tremend! Ara bé, necessitem més inversions i suports institucionals dels que tenim. I el que és vàlid per al Priorat ho és per altres comarques de l’interior catalanes.”

Cal remarcar que a aquesta jornada que ha comptat amb un important nivell d’assistència han participat l’alcaldessa de Godall, Tere Esmel, el diputat socialista Óscar Ordeig, el secretari executiu de muntanya del PSOE Paco Boya o el secretari de medi ambient i desenvolupament rural del PSOE Hugo Morán.

Així mateix també cal destacar la participació de ponents de relleu com el president de Sostre Cívic David Guàrdia o de la gerent de l’institut d’arquitectura avançada de Catalunya Sílvia Brandi, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada