dijous, 19 de juliol del 2018

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT MESURES URGENTS PER GARANTIR UN TEMPS MÀXIM D’ESPERA A LA REGIÓ SANITÀRIA DEL CAMP DE TARRAGONA






El diputat socialista al Parlament per Tarragona Carles Castillo ha demanat a l’actual Govern de la Generalitat “que comenci a treballar per solucionar els problemes reals catalans. I la salut, en aquest sentit, ha de ser una prioritat absoluta”, ha reblat.

Així, el diputat del PSC ha demanat al Govern Torra mesures urgents per garantir el temps màxim d’espera per a intervencions quirúrgiques i transport sanitari a la regió de Tarragona, una proposta que ha qualificat de “raonable i perfectament assumible si es creu en la sanitat pública d’aquest país, com sempre hem demostrat els socialistes quan hem tingut responsabilitats de Govern.”  

Castillo ha recordat que “amb els Governs dels presidents Mas i Puigdemont, i el suport parlamentari d’ERC i la CUP, les llistes d’espera per operar-se als centres hospitalaris han crescut com l’escuma. Més de 13.000 tarragonins i tarragonines estan ara mateix en llista d’espera per entrar a un quiròfan. Una realitat intolerable que mereix una resposta immediata del Govern”, ha explicat.

Segons el diputat socialista, l’objectiu de mínims ha de ser establir un termini màxim de 15 dies per accedir als serveis especialitzats per a la realització de proves, un mes per disposar del diagnòstic de tota la tipologia de càncers en cas de detectar-se indicis, 10 minuts per disposar de transport sanitari en els casos urgents i una hora com a màxim pels casos programats, i 48 hores de termini màxim per a les visites programades a la xarxa primària.

“Repeteixo que no parlem de res que sigui irrealitzable, en absolut. De fet els Governs dels presidents Maragall i Montilla van treballar en aquesta direcció i sempre van apostar per desenvolupar un sistema de salut públic i de qualitat. Un sistema òptim i eficaç que després, lamentablement, s’ha vist malmès per les retallades dels Governs de la dreta a Barcelona i a Madrid. I si la situació no ha estat pitjor ha estat gràcies al compromís, dedicació i bona feina que demostren cada dia els professionals del nostre sistema sanitari”, ha argumentat.

Carles Castillo ha reclamat també al Govern “ampliar i millorar la xarxa als CAP dels pobles de les comarques tarragonines que ho requereixin amb més urgència.”

“En definitiva, els i les socialistes volem recuperar els serveis i als professionals de la sanitat pública que s’han perdut per la crisi i les retallades. Amb la salut –el bé més preuat per a qualsevol ciutadà- no s’hi juga. Hem de restablir plenament la qualitat de la sanitat pública catalana que el 2010 estava, amb justícia, d’entre les millors del món”, ha conclòs.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada