dimarts, 10 de juliol de 2018

EL PSC DEMANA AL GOVERN MILLORES URGENTS PER ALS PARCS DE BOMBERS DE LES COMARQUES TARRAGONINES

El diputat del PSC per Tarragona, Carles Castillo, ha demanat aquest dimarts millores urgents als parcs de bombers del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre davant la situació “deplorable i insostenible” en què es troben.

Castillo ha recordat que aquesta és, no només una reivindicació dels socialistes, sinó especialment dels sindicats, de molts bombers i de diversos comandaments del cos que darrerament s’han expressat en aquests termes al conseller d’Interior.

“Volem solucions urgents i immediates i no que el Govern continuï amagant el cap sota l’ala. Els bombers són professionals que mereixen consideració i respecte per part de la Generalitat. Per això els socialistes tornem a demanar al Govern Torra que doti amb més personal, més vehicles i millores estructurals als parcs de bombers de Catalunya, en especial als de les comarques tarragonines que són els que es troben en una situació més lamentable.”

En aquest sentit el diputat del PSC ha recordat que els mateixos professionals han alertat reiteradament, per exemple, del deficient estat de determinats serveis del parc de bombers de Reus, de la manca de senyalització de les vies de circulació als parc de bombers de Reus i Tarragona i de la necessitat d’una remodelació integral i de l’ampliació del parc de bombers de Tarragona. “I de moment tan sols s’han trobat amb boniques paraules orfes de mesures reals per part de l’actual Govern de la Generalitat.”

En la mateixa línia, Carles Castillo ha afirmat que “els socialistes preferim prevenir que curar i volem recordar que ens trobem ja en plena campanya d’estiu. Com sabem tots enguany hem tingut uns mesos amb uns alts índex de pluges fet que ha provocat que el sotabosc hagi crescut considerablement en algunes zones. També hem de lamentar que com a conseqüència de les retallades que han implementat en els darrers anys els Govern de la Generalitat la neteja dels boscos no es fa amb la cura que es tenia durant els anys de Govern de progrés. Cal, per exemple, tenir una atenció molt especial per les franges de protecció de moltes urbanitzacions.”   

Tampoc sabem si l’actual Govern ha emprès mesures per millorar el model dual de bombers professionals i voluntaris i quines iniciatives es volen impulsar (en cas d’existir) per garantir la seva eficàcia territorial, així com la manera de suplir les mancances d’efectius en alguns parcs de bombers voluntaris i si s’ha tingut en compte les reivindicacions dels mateixos parcs de bombers en relació a la selecció de voluntaris. “No ho sabem perquè el Govern continua dilatant una solució in eternum...”

Finalment, Carles Castillo ha emfatitzat que “portem ja massa temps avisant de la situació propera al col·lapse en la que es troben els bombers. Demanar “temps” i “paciència” als bombers és absurd perquè així no s’aconsegueix que la solució arribi realment a baix, als professionals que s’enfronten al foc i que són els responsables d’apagar-lo. Els bombers, de manera molt especial els de les comarques tarragonines, estan en una situació deplorable que només se sosté per les hores extra i per la professionalitat i la dedicació personals que sempre han demostrat els bombers.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada