dilluns, 9 de juliol del 2018

ELS AUTÈNTICS GUANYADORS DELS JOCS DE TARRAGONA




“Estem molt contents, i si tenim en compte tots els elements, els Jocs han estat un èxit i amb un nivell excel·lent.” No són paraules meves. Són paraules del president del Comitè Internacional, Amar Addadi. Unes paraules que subscriuen els 26 comitès olímpics nacionals que han participat als Jocs. I parlem de delegacions de 26 països diferents. Una opinió extensiva als 3.648 esportistes i atletes que han participat als Jocs. De fet, gràcies als Jocs tenim avui més de 3.600 nous enamorats de Tarragona i de la Costa Daurada. Dic això perquè a l’hora de fer balanç de qualsevol gran esdeveniment esportiu l’opinió de les federacions esportives internacionals ens defineix la valoració. I aquesta és clara: la felicitació de totes les delegacions a l’organització dels Jocs, a l’acollida que han tingut per part de Tarragona i als serveis de la Vila Mediterrània, ha estat unànime. 

El millor dels Jocs? Sens dubte els voluntaris i voluntàries. Són els guanyadors, el llegat humà dels Jocs. Els milers d’homes i dones que han dedicat el seu temps i el seu esforç a fer que els Jocs fossin un èxit. Voluntaris que s’han compromès amb passió per Tarragona i que s’han bolcat amb una generositat i una amabilitat infinita. La victòria és vostre. Gràcies, sincerament i des del cor. I quan parlo dels voluntaris elogio també la gran feina duta a terme pels voluntaris de protecció civil, pels professionals dels serveis logístics i d’emergències, pels tècnics, pels agents de seguretat, pels treballadors, etc. Gràcies, gràcies sinceres. Us heu guanyat per mèrits propis l’autèntica medalla d’or dels Jocs: la medalla del tarragonisme de dimensió humana.

Ha hagut errors i aspectes a millorar? Sens dubte. Agraïm totes les crítiques que van encaminades a corregir allò que no ha acabat d’anar bé però lamentem, sincerament, que hagi persones a Tarragona i fora vila que converteixin un projecte de ciutat i de país en un ventilador per sacsejar les seves frustracions identificant la ciutat i el territori erròniament amb una corrent ideològica. Al més pur estil vella política. Ho respectem però ho considerem un error. Això no anava de cap responsable polític, anava de Tarragona, del conjunt de les comarques tarragonines. De la seva projecció exterior, bon nom i de la nostra capacitat per organitzar esdeveniments internacionals que fins ara tan sols havien organitzat ciutat i territoris amb una població deu vegades superior a la nostra. I hem superat, tots, la prova. I amb nota. Gràcies també a aquells que sou fidels a Tarragona des de la crítica constructiva. I també a tots els professionals de la comunicació que heu treballat en aquest Jocs, sense excepcions.    

I a partir d’ara? Molta feina per endavant. Engrescadora i il·lusionant. Tenim unes grans instal·lacions esportives sense precedents tant a Tarragona com a totes les seus dels Jocs. El patrimoni humà dels voluntaris i voluntàries que quedarà per sempre i que ha de tenir continuïtat. Ara, el proper objectiu ha de ser aprofitar aquest llegat extraordinari de noves instal·lacions per convertir les nostres comarques en una destinació de turisme esportiu de primer ordre a tot Europa. Això ens permetrà diversificar l’oferta turística oferint un producte i un saber fer de qualitat, que de fet, és el que espera el visitant experimentat, que juntament amb el patrimoni i la identitat és l’eix per gaudir de l’incomparable atractiu de la nostra terra.

Per tant, gràcies sinceres a tots! Als qui heu cregut en els Jocs i en Tarragona, als que heu treballat de valent i sense descans per a fer-los possible, i també a aquells que heu estat crítics des del respecte a Tarragona i la seva gent. Podeu sentir-vos orgullosos. Molts no donaven ni un cèntim per nosaltres, ni ara ni quan vàrem proposar la candidatura de Tarragona. N’hi havia que parlaven de “la derrota de Tarragona” abans, fins i tot, que comencessin els Jocs. I ho hem pogut fer, malgrat ser la ciutat més petita en organitzar un esdeveniment com aquest. I ha estat gràcies al voluntari que acollia a les delegacions esportives internacionals, al policia local que posava hores per garantir els dispositius de seguretat, al voluntari de protecció civil que es deixava la pell, a tots aquells tarragonins i tarragonines que a peu de carrer s’han cregut que Tarragona era capaç d’organitzar per primer cop un gran esdeveniment internacional. Gràcies a persones com tu. Si hi hagut algun error la responsabilitat és d’aquest que us parla, l’èxit és vostre. Els valors que heu demostrat: generositat, valentia, constància i empeny en l’adversitat, ocupen el podi on s’enlaira la bandera moral invencible de Tarragona.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada